Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Boudewijn Boogaard gehuldigd door gemeente Delft en Sportraad

Boudewijn Boogaard is door de gemeente Delft en de sportraad in het zonnetje gezet. Ons erelid ontving uit handen van wethouder van sport en Cultuur Raimond de Prez en voorzitter van de Sportraad Jacques van den Berg de Delftse sportspeld.

Aanleiding voor de huldiging was het 75-jarig lidmaatschap van Boudewijn van de Nederlandse Schaakbond. Er zullen weinig sporters zijn die zo lang aangesloten zijn bij hun sportbond. Boudewijn is niet bij DSC begonnen met schaken, maar staat sinds 1953 op de ledenlijst. Hij is dus ook al 60 jaar lid van DSC. En al die jaren met plezier, zo zei hij.

Boudewijn schaakt al enige jaren niet meer actief op de vereniging. Maar hij heeft liefst 8 maal het clubkampioenschap van de club op zijn naam geschreven, en was vele jaren een van de sterkste spelers van de vereniging. Ook heeft hij zitting gehad in het bestuur van DSC, en heeft hij zich op andere terreinen ingezet voor de club. Van de 60 jaar dat hij bij DSC lid is heeft hij 50 jaar voor de kerst het Kolderschaak georganiseerd. Een toernooi dat bij de DSC-ers een begrip is.

Boudewijn is het schaken nog niet verleerd. Hij liet zich verleiden tot twee partijtjes bij het Grand Prix Rapid, en hij won de eerste en speelde de tweede remise.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap