Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Slotronde Groene Hart JeugCup

Vrijdag 11mei streden de beide teams van DSC in de finaleronde van de Groene Hart Jeugdcup. DSC1 werd vierde in Poule 1, terwijl DSC2 een eerste plaats wist te veroveren in Poule 4A.

De Groene Hart Cup is een initiatief van Ron de Jong van schaakvereniging 3-Torens uit Berkel. Dit jaar namen maar liefst 32 teams deel, voornamelijk van verenigingen uit de Rotterdamse regio, die werden verdeeld over 8 poules van vier teams. DSC deed voor het derde jaar mee, net als vorig jaar met twee teams.

Het eerste team speelde in de slotronde in de hoogste Poule en moest het dus opnemen tegen de sterkste teams uit het toernooi. Vaste spelers Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt waren van de partij, maar Arjan Cornelissen en Marfa Blanter waren vanwege hun schoolexcursie naar Griekenland verhinderd. Gelukkig kon met ervaren invaller Roel Vos en nieuwe aanwinst Sam van Dongen toch een volledig team geformeerd worden. Niettemin kwam DSC uiteindelijk, hoewel met een verdienstelijke score van 5 uit 12, terecht op de laatste plaats in de poule. Vermeldenswaard is nog wel dat dit jaar het team van Sliedrecht er met de eerste prijs vandoor ging (met een score van 7 uit 12), en niet de "eeuwige" winnaars van Klim-Op!

Het tweede team speelde in Poule 4A met een redelijk standaard opstelling: Peter van den Berg, Jelle de Groot (hoewel pas net terug van schoolkamp!), Twan Beekman en Niels Jansen - alleen Mattias Tuk was dit keer verhinderd. DSC2 boekte een mooi resultaat door met een score van 7,5 eerste in deze poule te worden.

De avond werd in stijl afgesloten door een naprogramma met clown en levend schaakspel, wat de organisatie ruim de tijd gaf om de eindstanden op te maken. Toen was het tijd voor de prijsuitreiking, die ook de nodige tijd in beslag nam, aangezien er voor elk team eeen beker beschikbaar was!


 

Het eerste team in actie (meer foto's op de website van: www.3-torens.nl)

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap