Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC jeugdteam verliest de laatste ronde JCC

Helaas voor de jeugdteam van DSC, kon die de laatste ronde van JCC niet eens remise spelen. Hoewel VAS, de tegenstander deze keer, op papier sterker was, zag het tot het einde naar uit dat DSC of zou winnen, of op zijn minst remise kon spelen.

De wedstrijd begon deze keer niet vroeg 's ochtends, maar 's middags omdat DSC de eerste ronde vrij had wegens oneven aantal teams. Rond half 1 kwam het team vol moed aan in Hoorn, waar we erachter kwamen dat de wedstrijden nog bezig waren en we nog een beetje moesten wachten. Ruim een halfuur later zaten we klaar voor de match.

De stellingen werden opmerkelijk snel uitgespeeld. Terwijl op de tweede bord (Sofya Blanter) nog geen 8 zetten waren genoteerd, waren er op bord 1 (Jan-Pieter de Vries) al ruim 16 zetten gespeeld, en waren de laatste twee borden richting eindspel aan het migreren. Helaas bleek het niet altijd een eindspel ten gunste van de DSC-ers te zijn.

Al snel waren de richtingen van de meeste partijen duidelijk. Op bord 1 stond Jan-Pieter 4 pionnen tegen een stuk, en leek redelijk profijt van te hebben. Op bord 2 has Sofya de pionstructuur van haar tegenstander aan vlaarden gerukt. Er was letterlijk geen enkel verbonden pion over, terwijl er toch echt nog 6 op het bord stonden. In ruil ervan was haar tegenstander een actieve mat-aanval aan het voeren. Op bord 3 (Jason van Oudheusden) was een toren tweemaal weggeven. Eerst door Jason, daarna weer gul terug geschonken door zijn tegenstander. De stelling was een toreneindspel met twee torens voor elke partij en een zooi pionnen. Op bord 4 has Teun van der Klugt een loper verloren, maar probeerde dapper stand te houden tegen een sterkere tegenstander.

Teun was daarna als eerste klaar, en kon helaas een nul noteren voor DSC. Maar de stelling van Jan-Pieter en Sofya leken veel hoop te geven, terwijl de stelling van Jason een remise leek. Jan-Pieter had inmiddels een uitgewerkte eindspel met een toren van zijn tegenstander tegen twee verbonden pionnen en een loper. Voor de rest alleen koningen op het bord. Complex. En hoewel het veel beter voor Jan-Pieter eruit zag, werd het iets later remise. Blijkbaar was het toch niet zo duidelijk. Nog geen 5 minuten later hadden Jason en zijn tegenstander remise besloten. De laatste bord zou de uitslag van de wedstrijd beslissen, en DSC was duidelijk in het nadeel.

Op de overgebleven bord was het onduidelijk. De tegenstander van Sofya had een kwaliteit geofferd en een paard (zoals later bleek was dat laatste onbedoeld) maar had een erg gevaarlijke mataanval dat nauwkeurig uitgespeeld moest worden. Helaas koos Sofya net niet de goede zet, waardoor ze of een dame kon offeren of mat gaan. Twee zetten later gaf ze op. Hierbij ook de wedstrijd van DSC als verloren verklaard.

Beetje jammer, zeker gezien de kansen die erin zaten, maar gezien de eeuwige probleem met opvolgers bij JCC (volgend jaar is er de helft van de team weg wegens leeftijdsgrens) zou DSC waarschijnlijk niet goed stand kunnen houden in promotieklasse ongeacht de uitslag. Of het team daadwerkelijk gedegradeerd is uit de promotieklasse is nog niet duidelijk, maar zal wel later bekend worden.

De foto's gemaakt tijdens de wedstrijd:
https://picasaweb.google.com/chanteurdev...CL7Vzf7tp9-uoAE

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap