Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Tweede avond Groene Hart Cup

Op vrijdagavond 11-11-2011 (dat beloofde wat!) vond de tweede avond plaats van de Groene Hart Cup. De twee teams speelden deze keer op verschillende locaties (het eerste in Berkel, het tweede in Charlois). Vorige keer was ons eerste team naar de hoogste poule gestegen en het tweede naar de laagste poule gedaald. Hoog tijd dus om te laten zien waar ze eigenlijk thuis horen!

Het tweede team liet duidelijk zien dat ze niet van zo'n lage positie gediend waren. Door alle rondes te winnen, en daarbij slechts 2 bordpunten te laten liggen, werden ze overtuigd poulewinnaar. Naast Peter, Jelle en Twan deed ook invalster Joanne goed mee, door al haar partijen te winnen.

Het eerste team (Jason, Teun, Arjan en Marfa) had het een stuk zwaarder in Berkel (niet dat dat nou aan Berkel zelf lag...). De eerste twee rondes tegen Klim-Op en Sliedrecht leverden een dik verlies op, waarbij telkens alleen Jason op het eerste bord een half puntje wist te scoren. Na twee rondes waren dan ook de degradanten van de poule al wel bekend, aangezien Spijkenisse eveneens in een dergelijk parket verzeild was geraakt. In de laatste ronde, tegen datzelfde Spijkenisse dat vorige keer nog de winnaar van Poule 1 was geworden, wist DSC1 echter wel de eer te redden door die wedstrijd met 2,5-1,5 te winnen. Jason hield het opnieuw op remise, terwijl Teun en, na een spannende eindstrijd ook Marfa, hun partijen wisten te winnen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap