Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Eerste avond Groene Hart Cup voor DSC-Jeugd

Vrijdag 7 oktober vond de eerste avond plaats van de Groen Hart Jeugdcup, een competitie voor jeugdteams uit de regio Rotterdam, georganiseerd door vereniging 3-Torens. Er wordt daarbij gespeeld in poules van telkens 4 teams, en elke avond kan er gepromoveerd/gedegradeerd worden naar het boven- dan wel onderliggende pouleniveau.

Evenals vorig jaar doet DSC weer mee met twee teams, maar met een behoorlijk gewijzigde samenstelling. In het eerste team spelen als voorheen Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt, maar door afzegging van de andere spelers waren nu Arjan Cornelissen en Marfa Blanter doorgestroomd van het tweede naar het eerste team. Het tweede team was daardoor ook behoorlijk vernieuwd: naast oudgedienden Peter van de Berg en Mattias Tuk waren nu ook Jelle de Groot (vorig jaar invaller) en nieuwkomers Twan Beekman en Niels Jansen van de partij.

Het eerste team ging van start in Poule 2A en wist daar overtuigend zijn slag te slaan: met twee keer een 4-0 overwinning en een keer 2-2 gelijkspel werden ze afgetekend poulewinnaar. Het tweede team ging het in Poule 4A heel wat zwaarder af: naast een gelijkspel verloren ze de andere twee rondes met 3-1 en moesten helaas met de laatste plaats in de poule genoegen nemen. Dat betekent voor de volgende ronde dat het eerste team het zwaar gaat krijgen in de bovenste poule, terwijl het tweede team zich hopelijk kan revancheren vanuit de laagste poule.

Informatie, uitslagen en foto's op de website van 3-Torens.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap