Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Zware avond voor DSC jeugd bij Groene Hart Cup

De vierde ronde van de Groen Hart Jeugdcup (vrijdagavond 18 februari in Berkel) beloofde een zware klus te worden, met name voor het tweede team. Dat was de vorige ronde gepromoveerd naar de tweede Poule, maar moest nu een aantal spelers missen, waaronder de twee eerste bordspelers.

Gelukkig waren Ilse en Jelle beschikbaar als invallers, om samen met Peter, Sebastiaan en Mattias de strijd aan te gaan. Al snel was echter wel duidelijk dat alle tegenstanders duidelijk een maatje te groot waren, en alleen Jelle wist in de laatste ronde op bord vier nog een punt binnen te halen.

Het eerste team (Jason, Victoria, Roel en Teun) speelde net als voorheen in de hoogste poule, waar het telkens had moeten knokken om de tweede positie en daarmee een plaats in de Poule te behouden. Het was dan ook teleurstellend dat de eerste ronde tegen Klim-Op 2 al met 3-1 werd verloren; alleen Jason won zijn partij, Victoria en Roel verloren allebei op tijd. Des te groter was de verrassing dat in de tweede ronde wel van nota bene het eerste team van Klim-Op werd gewonnen (met 2,5-1,5)!

Daarmee leek nog van alles mogelijk voor de einduitslag. Helaas werd de laatste ronde ook weer verloren, met 3-1 van Sliedrecht. Beide teams eindigden daarmee als laatste in hun poule en moeten dus in de volgende ronde weer een stapje lager speler.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap