Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

De slotronde van JCC: remise en nederlaag voor DSC Jeugdteam

Afgelopen zaterdag, op 5 februari, werd de slotronde gespeeld van de Jeugdclubcompetitie. De oorspronkelijke planning was dat de slotronde op 18 december plaats zou vinden, maar wegens weersomstandigheden moest het worden verplaatst.

De eerste ronde moest DSC-team tegen Spijkenisse 2. Het team was op papier zwakker dan wij, maar toch wisten ze een remise te bemachtigen.

Op bord 1 speelde Jan-Pieter met een loper en paard tegen een toren. Dat leek nog te houden voor zijn tegenstander, maar zonder dames op het bord was de winst uiteindelijk snel gehaald voor DSC.

Op bord 2 had Sofya een kleine ontwikkelingsvoorsprong opgebouwd, wat later in te ruilen viel voor twee pionnen en een mataanval, wanneer er maar twee torens en een loper van beide partijen op het bord stonden. Toen haar tegenstander een loper moest weggeven om mat te voorkomen, gaf die op.

Op bord 3 belandde Jordy in een eindspel met alleen maar pionnen en koning, waarbij zijn tegenstander een pion meer had. Hoewel er redelijk veel van die pionnen op het bord stonden, bleek het na wat afruilen niet meer te houden, en de partij resulteerde in nederlaag.

Op bord 4 had Marieke, die inviel voor Jason, een moeilijke stelling met toren, loper en paard voor beide spelers. Het probleem was een vrijpion van de tegenstander, die in een duppelpion-driehoek gedekt bleef hangen op de 6e rij. Hoewel Marieke wat betere kansen heeft gehad in het begin, aan het einde bleek die vrijpion doorslaggevend te zijn, omdat zijn promotie niet meer zonder heftige materiaalverlies te voorkomen was.

In de tweede ronde moesten we tegen Charlois spelen, die samen met Spijkennisse 1 om de tweede plaats streden. De eerste was allang door Pion gepakt, die met hun prijzen nog voor de einde naar huis waren gegaan, omdat ze een buy hadden. Wellicht daarom leek DSC hun nederlaag tegen Charlois niet zo zwaar te nemen. Bovendien waren we toen al vrij zeker van dat we niet gingen degraderen en dus ons hadden gehandhaafd in de promotieklasse.
De wedstrijd tegen Charlois eindigde in een 3-1. Alleen Jan-Pieter wist een winst te behalen op de eerste bord.

De foto's, gemaakt tijdens de wedstrijd, zijn hier te vinden:
https://picasaweb.google.com/chanteurdev...CLSR1s_u0cuPLQ#

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap