Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Veel successen bij Jeugdtoernooi Groene Hartcup

Vrijdagavond 12 november vond de tweede ronde plaats van de Groene Hart JeugdCup. Dit keer speelden de twee DSC teams op verschillende locaties: DSC-1 bij Klim-Op in Capelle a/d IJssel en DSC-2 bij Charlois-Europoort. Hier het verslag van het eerste team, dat speelde in de hoogste poule.
De tegenstanders hier waren Klim-Op, eerste in de poule de vorige keer en toernooiwinnaar van het vorige jaar, en de nieuwkomers Messemaker en Sliedrecht, die als winnaars vanuit de Poules 2A en 2B waren gepromoveerd.

Waar de vorige keer tegen Klim-Op tenminste nog één puntje was binnengehaald, werd nu in de eerste ronde gelijk al met volle cijfers verloren. De tweede ronde was tegen Messemaker, vorig seizoen een van de sterkste teams, maar dit jaar in een minder sterke opstelling. Op het 3e en 4e bord wisten Roel en Teun hun partij te winnen, maar helaas gingen de partijen van Jason en Victoria verloren, waarmee de stand dus op 2-2 uitkwam.
Dit betekende dat met het ingaan van de 3e en laatste ronde DSC op de laatste plaats in de poule stond, met een halve bordpunt en een matchpunt achterstand op hun volgende tegenstander, het jonge maar verrassend sterk spelende team van Sliedrecht. Onze spelers kwamen echter sterk terug door met 3-1 te winnen; alleen Roel verloor zijn partij toen hij in een pionneneindspel promotie van de tegenstander niet meer kon tegenhouden. In de andere wedstrijd had Messemaker intussen al een punt op Klim-Op veroverd en was de laatste partij op het eerste bord nog bezig. De uitslag hiervan zou bepalend worden of Messemaker dan wel DSC de tweede in de poule zou worden, en was daarmee dus beslissend voor degradatie (in poule 1 degraderen de nummers 3 en 4!). De uitslag was gunstig voor DSC, die daarmee nipt 2e in de poule werd en dus volgende keer opnieuw op het hoogste plan kan aantreden.

Eindstand Poule 1 (rangschikking is op bordpunten)
1. Klim-Op 1 : 11 BP 6 MP
2. DSC1 : 5 BP 3 MP
3. Messemaker 1 : 4.5 BP 1 MP
4. Sliedrecht 1 : 3.5 BP 2 MPDan het tweede team

Ondanks een enerverende start met vertraging heeft ook het 2e team een prima prestatie neergezet, door poulewinnaar te worden en daarmee te promoveren naar de 3e poule! Hierbij het verslag van ooggetuige Gert Legemaat.

"Even een kort verslagje van ons wedervaren (DSC2) in Rotterdam.

Wij, de moeder van Arjan en ik verkeerden beiden in de veronderstelling dat het zou beginnen om 19.45 uur. Dit stond in één van de mailtjes. In een later mailtje (van Maarten) stond wel dat het om 19.00 uur zou beginnen maar daar hadden we beiden overheen gelezen.
Als gevolg daarvan begonnen we de eerste wedstrijd (tegen Groenoord-Pionnetjes 2) met halve bezetting. Na 8 minuten (!) kwam de rest binnenstormen. Marfa en Arjan namen snel plaats en.........wonnen achter elkaar. De andere borden wonnen ook dus de eerste wedstrijd werd met 4-0 gewonnen.

Tweede wedstrijd tegen Nieuwkerk 2 werd vervolgens met 3-1 gewonnen. Alleen Marfa verloor.

Voor de laatste wedstrijd stonden we met 7 uit 8 een half punt voor op de Concurrent (de naam van dit team weet ik niet meer) [PS: dit was CSV2 uit Capelle a.d. IJssel]. Na een bloedstollend gevecht werd het beslissende duel tegen de Concurrent: 2-2. Met name omdat in de laatstovergebleven en allesbeslissende partij van Arjan aan bord één (het stond toen 2-1 voor de Concurrent) de gekste dingen gebeurden. Arjan stond groot materiaal achter en had ook nog weinig tijd (8 tegen 2 minuten). Toen gaf zijn tegenstander ineens (zenuwen?) een volle dame weg. Daarna zette Arjan hem snel mat.

Al met al werd DSC2 winnaar van de avond en promoveert dus (zo hoorde ik) naar een niveautje hoger.

De opstellingen waren:

DSC2 - Groenoord-Pionnetjes 2: (4-0)
1. Sebastiaan Legemaat 1
2. Peter v/d Berg 1
3. Marfa Blanter 1
4. Arjan Cornelissen 1

DSC2 - Nieuwerkerk2 (3-1)
1. Arjan Cornelissen 1
2. Marfa Blanter 0
3. Peter v/d Berg 1
4. Mattias Tuk 1

DSC2 - CSV 2
1. Arjan Cornelissen 1
2. Peter v/d Berg 0
3. Sebastiaan Legemaat 1
4. Mattias Tuk 0

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap