Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Negen DSCers op eerste Grand Prix in Naaldwijk

Negen DSCers namen afgelopen zaterdag 13 november deel aan het eerste HSB Grand Prix toernooi van dit seizoen. Ondanks de gelijktijdige intocht van de goedheiligman elders in het land, was de opkomst met 156 spelers zeer goed te noemen! Die werden ingedeeld in 3 zgn. Formule-1 groepen en 23 reguliere groepen, elk met 6 spelers van ongeveer gelijke sterkte. In de hoogste groepen wordt er met klok gespeeld, met 20 minuten bedenktijd per persoon per partij. In de lagere groepen wordt er 2x tegen elkaar gespeeld zonder klok. Per groep zijn er prijzen voor de eerste drie plaatsen.
De meeste DSC spelers zijn al goed bekend met de GP wedstrijden, maar voor twee deelnemers, die dit seizoen bij DSC zijn gekomen, was het een eerste kennismaking.

Drie DSC spelers waren geplaatst in één van de Formule groepen: Jason van Oudheusden in A, Roel Vos in B en Victoria Pelova in C. Zowel Jason als Roel vielen buiten de prijzen: Jason werd 4e (met 2 uit 5) en Roel 5e (met 1.5 uit 5). Victoria eindigde op een drievoudig gedeelde eerste plaats (met 3.5 uit 5) en kreeg na loting de 2e plaats met bijbehorende envelop. In de hogere reguliere groepen speelden Teun van der Klugt (5e in groep 2, met 1 uit 5) en Peter van den Berg (laatste in groep 3, met 0 uit 5), helaas dus zonder veel succes, maar volgende keer vast beter. Twee derde prijzen waren er voor Reginald van Putt (in groep 13) en Ida Vos (in groep 15), allebei met 6.5 uit 10. Zoals gezegd waren er onder de DSCers twee nieuwkomers, voor wie het altijd afwachten is hoe je op basis van geschatte speelsterkte ingedeeld wordt. Blijkbaar was dit voor beide spelers, Ilse Nijensteen (groep 13) en Max Willemsen (groep 17), toch te hoog ingeschat; ze werden allebei laatste in hun poule met 1 uit 10. Hopelijk laten ze zich hierdoor niet afschrikken, want op basis van deze resultaen worden ze een volgende keer ingedeeld in een lagere groep, die meer in overeenstemming met hun speelsterkte is.

Volledige uitslagen zijn hier op de HSB website te vinden.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap