Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Twee nederlagen voor DSC jeugdteam

Op zaterdag 6 november werden de 4e en 5e ronde van de Jeugdclubcompetitie gespeeld, maar voor DSC waren ze helaas in twee nederlagen geŽindigd. Beide matches werden verloren met 3-1 voor de tegenstander.

De eerste ronde werd gespeeld tegen Spijkenisse 1.

Jan-Pieter (bord 1) had een stelling waarin na ruil van een van de pionnen de centrum volledig pionvrij bleef. De partij eindigde in remise.

Sofya (bord 2) had kwaliteit verloren door een vergevorderde paard, die binnen drie zetten met tempowinst een vork op twee torens maakte. Na wat afruilen en nog een pion te hebben verloren waren de vrijpionnen van de tegenstander niet meer te houden en ze gaf op.

Jordy (bord 3) had in zijn stelling door het afruilen tijdens een parallelle aanval op de dames een stuk weten te winnen, maar gaf hem verder in de partij weer weg. Uiteindelijk was het na veel afruilen in remise geŽindigd.

Jason (bord 4) had een pion achterstand in het eindspel, waarbij hij ook nog eens een dubbelpion had, die moeilijk te verdedigen viel. Uiteindelijk heeft hij verloren.

Daarbij was de eerste ronde geŽindigd met een uitslag van 3-1 verloren. Helaas voor DSC werd de tweede ronde niet beter gespeeld.

De tweede ronde werd gespeeld tegen Goes en begon meteen met een snelle nederlaag van Jordy. Die had een tactische truc over het hoofd gezien, waardoor hij binnen 10 zetten een toren achter stond, die door de dame van de tegenstander was opgesnoept. Er bleef niet veel over dan opgeven.

Gelukkig was de volgende winst wel voor DSC, want Jason won van zijn tegenstander. Jason stond een tijd in de partij een pion achter, maar wist hem keurig terug te winnen in het eindspel en de partij te winnen. Hij was ook de enige die in deze match punten wist te scoren.

Sofya verloor vlak nadat Jason won. Ze had een stelling uitgespeeld met twee pionnen in het centrum, waarvan ťťn voortdurend gepend en aangevallen stond. Uiteindelijk moest die pion weggeven worden omdat die niet meer te verdedigen viel en was er een vrijpion ontstaan die tegengehouden moest worden. Gebruik makend van die zwakte begon haar tegenstander een mat aanval, die uiteraard ook slaagde.

Jan-Pieter leek een tijd gelijk te staan met zijn tegenstander, maar uiteindelijk bleken zijn stukken allemaal een heel ongunstige positie te krijgen, waardoor het niet meer te winnen viel. In het eindspel gaf hij op.

Hierbij mocht DSC met twee nederlagen naar huis.

Foto's:
http://picasaweb.google.com/chanteurdeve...MTiw9_PqPeHkAE#

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap