Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-ers actief op Huttontoernooi

Het Hutton Toernooi is een jaarlijks terugkerend landelijk jeugdtoernooi tussen de regionale bonden, met viertallen in de categorieen A t/m E. Dit jaar lag de organisatie in handen van de Limburgse schaakbond die Helden, nabij Venlo, als speellocatie hadden gekozen.
De HSB was present met een volledige afvaardiging van 20 spelers en hieraan deden drie DSC-ers mee: Roland ten Have als 1e-bord speler in het A-team en Jason van Oudheusden en Teun van de Klugt op de borden 3 en 4 van het D-team.
HSB-organisator Eric van der Marel vertrok met het grootste deel van de delegatie en met begeleiders Carel Gijsen en MichaŽl van Liempt (met gitaar) met de sneltrein vanaf Den Haag HS. Ik stapte met Teun en Jason in Delft in, terwijl Roland zich bij ons voegde in Tilburg, waar hij tegenwoordig studeert.
Door Eric werd ik tot teambegeleider van het D-team aangezocht, zodat ik vooral de verrrichtingen van dat team heb kunnen volgen.
Dat begon redelijk goed met een gelijkspel tegen de NBSB gevolgd door een 3-1 overwinning op de OSBO. Jason en Teun droegen daaraan goed bij door in beide rondes hun partij te winnen. Vooral de tweede partij van Jason was spannend, waarbij hij een achterstand van twee stukken toch nog wist in te lopen. De volgende rondes, tegen de NHSB en het organiserende LiSB werden echter jammer genoeg allebei verloren, met 3-1 en 2.5-1.5. De laatste ronde werd een vrije, wat als een 4-0 reglementaire overwinning werd geteld. De HSB bereikte zo in deze categorie een 5e plaats (van de 7), met 5 matchpunten en 11.5 bordpunten. Daarmee was het D-team ook het best presterende team van de HSB (een meer volledig overzicht komt op de HSB site; einduitslagen zijn te vinden op de toernooiwebsite ). Teun was samen met Vincent van Rijkom (1e bord E-team) de HSB topscorers met 4.5 uit 5.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap