Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC organiseerde afsluitende Grand Prix toernooi

De HSB Grand Prix is een serie jeugdtoernooien, waarbij verschillende verenigingen elk een keer gastheer zijn. Op zaterdag 22 mei mocht DSC in het Stanislas college de afsluitende editie van dit seizoen organiseren. Met 102 kinderen viel de opkomst wat tegen, maar dat is zeker te verklaren door de pinksterdagen, het mooie weer en het NK E-teams in Groningen op dezelfde dag.

Jason speelde in de Formule 1B groep en wist o.a. door een mooie winst op de talentvolle Andrew St. George de eerste plaats op te eisen. In de zelfde groep speelde ook Roel. Volgens eigen zeggen had hij zijn dag niet; Slechts 1 punt was zijn deel.

In groep 1 eindigde Victoria met 2 uit 5 op een gedeelde 3-6e plaats! Door loting wist zij toch nog de 3e plaats trofee te bemachtigen.

Teun begon in groep 3 met een nederlaag (te snel gespeeld, Teun?), maar toonde veerkracht door zijn groep toch nog te winnen met 3½ uit 5! In deze poule speelde ook Peter. Hij moest helaas met 1 punt genoegen nemen.

Reginald behaalde in groep 9 een vierde plaats. Toch denk ik dat hij een leuk GP seizoen achter de rug heeft. Ten slotte wist Mattias in groep 14 geen potten te breken. Met 2½ punt uit 10 partijen werd hij vijfde.

Bij de centrale prijsuitreiking werd ook het eindklassement opgemaakt. In de C-categorie (t/m 14 jaar) eindigde Roel Vos op een prima vijfde plaats. Hij had ook maar 5 van de 7 toernooien gespeeld, dus kon geen slechte resultaten "wegstrepen". De D-categorie (t/m 12 jaar) was erg spannend, maar uiteindelijk trok onze eigen Jason van Oudheusden aan het langste eind! Hij mag een jaar lang de wisselbeker houden. In de E-categorie (t/m 10 jaar) hadden we nog een ster: Teun van der Klugt eindigde op de gedeelde 2-3e plaats!

Uiteraard was deze dag niet mogelijk geweest zonder de inspanningen van vrijwilligers: Gerard en Regina Bilars, Joram op den Kelder, Pieter Buzing, Galia Pelova, Henk van de Klugt en Maarten Vos. Speciale dank en waardering gaat uit naar Gertjan Giele en Willem Wortel, die beiden al vele jaren het DSC Grand Prix toernooi organiseren. Ook dit jaar liep alles op rolletjes!

GroepPlaatsNaamPt.Aan.
F1B1Jason van Oudheusden4 5
F1B6Roel Vos1 5
13Victoria Pelova2 5
31Teun van der Klugt3½5
36Peter van den Berg1 5
94Reginald van Putt4 10
145Mattias Tuk2½10


Voor de volledige uitslagen zie de HSB site.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap