Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Gelijkspel in eerste wedstrijd JCC tot 20 jaar

Het nieuwe Jeugd Clubcompetitie (JCC) seizoen is aangebroken en we begonnen op vrijdag 26 maart de eerste wedstrijd in Wassenaar bij Bobby Fischer. We werden ingedeeld tegen Promotie en we begonnen de wedstrijd.

We hadden de borden ingedeeld met Jan-Pieter de Vries op 1, Nancy Kirana op 2, Sofya Blanter op 3 en Arjan Cornelisse (invaller voor Jordy Krempel) op bord 4.

Arjan kwam op bord vier na een spannende partij in een eindspel met een Loper achter tegen een paar pionnen. gelukkig stond alles aan één kant waardoor het materieel nadeel te overzien was, en ze besloten tot remise.

Sofya speelde een mooie partij waarin zij haar tegenstander langzaam in een steeds moeilijkere situatie bracht en daar materiaalwist uit kon halen. Na nog een paar zetten doorspelen gaf haar tegenstander het op.

Nancy had op bord 2 een vrij gesloten stelling en kwam met haar stukken vrij goed te staan. Haar tegenstander wist echter een hoop af te ruilen en omdat de stelling vrij dicht bleef daarna besloten ze maar tot remise.

Op bord 1 kwam ik moeiteloos goed uit de opening met meer ruimte en beter ontwikkelde stukken. Ik won op eenvoudige wijze een paard, en later kwam ik een toren voor te staan. Echter, hoogmoed komt voor de val en ik dacht met een torenoffer mooi mat te kunnen zetten maar dat bleek niet te gaan. Niet willen toegeven aan de gelijke stelling die ontstond toch doorspelen en na nog een fout in het eindspel gaf ik het op.

Het werd dus 2-2 en we zullen ons best moeten doen om een hoge positie te gaan bemachtigen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap