Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC Jeugdteam keert terug in hoogste poule Groene Hart Cup

Het DSC team (Jason, Victoria, Roel en Teun) speelde op vrijdagavond 12 maart in de vijfde ronde van de Groene Hart Cup en had zich als taak gesteld om de degradatie naar Poule 2 van de vorige ronde weer ongedaan te maken.

Poule 2 is een dynamische en daarmee spannende poule: niet alleen wordt de poulewinnaar beloond met promotie, maar zowel de 3e als 4e plaats betekenen degradatie, naar de Poules 3A en 3B.

Het team ging goed van start met een 4-0 overwinning tegen het team van Nieuwerkerk. Daarna volgde het Capelse CSV, de enige bekende tegenstander uit een eerdere ronde die ze in Poule 1 hadden gespeeld.

Hoewel gehandicapt door het ontbreken van een speler die niet was komen opdagen, bleek dit toch een geduchte tegenstander: naast de overwinning zonder moeite op bord 1 wist alleen Roel zijn partij te winnen, zodat de eindstand een 2-2 gelijkspel werd.

Met het ingaan van de derde speelronde van de avond was het daarmee erg spannend geworden: DSC stond aan kop met 6 bordpunten en kwam in de laatste ronde uit tegen de directe concurrent (het Rotterdamse Ivoren Toren) die maar één bordpunten minder had. De uitslag liet echter weinig twijfel bestaan, en met een 4-0 overwinning in deze ronde was de eerste plaats binnen, en daarmee de terugkeer naar de hoogste poule voor de volgende ronde gerealiseerd.

Competitiesite: www.3-torens.nl/

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap