Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Teun van der Klugt derde op PK-E

Op zaterdagmiddag 13 februari 2010 wordt door de HSB in gebouw ’t Centrum in De Lier het Persoonlijk Kampioenschap Cat. E (geboren in 2000 of later) gehouden, ook wel het HSB Gesloten PK-E genoemd. Gelijktijdig houdt de HSB een nieuw Open PK-E toernooi, het z.g. HSB schoolschakerskampioenschap E.

Teun van der Klugt, die als enige DSC speler uitkomt in het Gesloten toernooi voor clubleden, begint met een winstpartij en speelt daarna remise. In de derde ronde komt hij uit tegen de latere ongeslagen winnaar van het toernooi Robby Kevlishvili en staat dan met 1½ punt op een 10e plaats. Vervolgens wint Teun ronde 4 t/m 7 en staat dan samen met Vincent van Rijkom op een mooie gedeelde tweede plaats. De achtste partij is met deze stand cruciaal voor de tweede te behalen kwalificatieplaats voor het NK. Helaas verliest Teun die partij tegen dezelfde Vincent. Aangezien er nog tijd over is komt er nog een negende ronde. Deze laatste ronde weet Teun weer te winnen, waardoor hij, door verlies van Vincent in zijn partij tegen Louis van Leeuwen, weer gelijk met Vincent komt, maar nu op de derde plek.

Louis eindigt door zijn winst knap op de tweede plaats. Omdat Vincent meer weerstandspunten bij elkaar heeft gesprokkeld eindigt Teun op de vierde plaats en grijpt daardoor nipt naast de beker maar krijgt net als alle andere deelnemers wel een herinnerings medaille uitgereikt.

Verslag: Henk van der Klugt

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap