Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Jeugteam doet stapje terug in Groene Hart JeugdCup

In alweer de vierde ronde van de Groene Hart Cup, vrijdag 12 februari, speelde het DSC jeugdteam (Jason, Victoria, Roel en Teun) opnieuw in de hoogste poule. De locatie, in Overschie, betekende voor de Delftenaren bijna een thuiswedstrijd.

In de strijd om de eerste plaats in de poule brachten de teams van Klim-Op en Messemaker opnieuw hun sterkste spelers in stelling, zodat het voor DSC nu al enige rondes het handhaven op de derde plaats het hoogst haalbare leek. De nieuwe tegenstander in de poule was dit keer het team van Spijkenisse. Die waren sinds het begin van het toernooi al elke keer als poulewinnaar gepromoveerd, en waren vanaf de onderste poule inmiddels dus tot het hoogste niveau opgeklommen: een tegenstander om niet te onderschatten dus!

De eerste wedstrijd was al direct de confrontatie met Spijkenisse. Teun wist, op het 4e bord al snel zijn partij te winnen. Victoria (bord 2) verloor haar partij, maar Roel won weer (bord 3), terwijl Jason een spannende partij op bord 1, met helaas enkele gemiste kansen, uiteindelijk toch verloor.

Maar deze 2-2 gelijke stand gaf nog voldoende uitzicht en hoop op een goede klassering. Helaas veranderde dat toen het DSC team in de volgende rondes, ondanks enkele spannende partijen met goede kansen op winst, helaas uiteindelijk toch geen enkel punt meer wist binnen te halen, terwijl Spijkenisse nog een knappe 2-2 tegen Messemaker wist te bereiken.

Hiermee eindigde DSC, met 2 bordpunten, als laatste in de poule, wat degradatie naar Poule 2 betekent. Over 4 weken vindt de volgende ronde plaats, en wie weet lukt het dan om als poulewinnaar weer terug te keren in Poule 1...

er zijn geen reacties: reageer




de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap