Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Derde plaats Jeugd ClubCompetitie t/m 14 jaar

Na het succes van het DSC team bij de HSB jeugdclubcompetitie in categorie D (t/m 12 jaar) afgelopen november, had DSC nu ook een afvaardiging voor het toernooi in categorie C (t/m 14 jaar), dat zondag 31 januari werd gehouden in Den Haag. Het was nog net op tijd gelukt een team te vinden, en wel de veteranenploeg die dit seizoen ook in de Groene Hart Jeugdcup het DSC vaandel hoog houdt: Jason van Oudheusden, Victoria Pelova, Roel Vos en Teun van der Klugt. Voor deze categorie wel een jong team (alleen Roel is C, Victoria en Jason zijn allebei D en Teun is zelfs E), maar dat zou de ambitie en strijdlust zeker niet drukken!

In totaal deden 7 teams mee in de C categorie (en 8 teams in de E categorie die diezelfde dag ook werd gespeeld), van de verenigingen SHTV, Promotie, Rijswijk, Bobby Fischer (2) en Lierse (met invaller van SHTV).

De eerste ronde moest DSC gelijk stevig aan de bak tegen SHTV, de torenhoge favoriet die aan de eerste twee borden kon beschikken over de spelers die in de PK de eerste twee plaatsen hadden veroverd. Dat leverde dan wel een puntenloze 4-0 nederlaag op, maar een die door de getoonde tegenstand zeker niet eerloos was!

Na dit eerste obstakel ging het direct een stuk voortvarender met drie overwinningen op rij. De eerste twee, tegen Bobby Fischer 2 en Lierse waren zelfs met 4-0. Bij de wedstrijd tegen Lierse vond aan het eerste bord het "klassieke" duel plaats tussen Jason en Jason (Lamping). Op het derde bord wist Roel een pittige en lange partij tegen Owen Poppe (invaller van SHTV) uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen.

Ook de derde ronde, tegen Bobby Fischer 1 werd niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk toch overtuigend met 3-1 gewonnen.

Na een verdiende vrije ronde volgden er nog twee met uitdagende tegenstanders. Na het 2-2 gelijkspel tegen Promotie was er zelfs nog een theoretisch uitzicht op de tweede plaats. Dan zou wel in de laatste ronde van het team van Rijswijk gewonnen moeten worden, dat één matchpunt voorstond, en dat tot dan toe alleen nog maar van SHTV had verloren. Dat bleek dan ook inderdaad ijdele hoop, al was er nog wel de nodige sportieve spanning te beleven. Op bord 1 wist Jason de Rijswijkse captain Thomas de Ruiter te verschalken. En opnieuw was het Roel die in de zinderende laatste partij van het toernooi de aandacht trok, waarin beide spelers naar hun laatste seconden aan zaten te kijken. Helaas voor Roel ging hij als eerste door zijn tijd heen.

Daarmee bereikte DSC (evenals in de D categorie) nu opnieuw de derde plaats, achter SHTV en Rijswijk. Naast de beker (en plaatsing voor het NK) voor het winnende team, waren er voor elk team bovendien medailles voor de topscorers te verdelen. Door het laatste verlies van Roel hielp hij daarmee ook Jason en Teun aan een medaille, alledrie waren topscorer met 4 uit 6. Alleen Victoria had sneu het nakijken, maar kon toch hopelijk wel terugzien op een gezellige middag.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap