Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Marco Kirana HSB kampioen t/m 16 jaar

Het weekend van 23 en 24 januari vond de finale plaats van de HSB-PK voor de jeugd (ABCD), in muziekcentrum "Klein Maar Dapper" in Den Haag. Voor de categorieŽn C en D waren eerder in november voorrondes gehouden. DSC was met vier jeugdleden vertegenwoordigd (1 in A, 1 in B en 2 in D).

Voor de hoogste categorie (A) waren maar 3 deelnemers opgekomen, zodat voor hen het toernooi al op de eerste dag afgesloten kon worden. Voor DSC speelde Sofya Blanter mee (ze was het enige meisje op het toernooi trouwens...), zij werd derde. Bij de B-categorie, waarvoor 9 deelnemers waren, werd Marco Kirana overtuigend eindwinnaar met een 100% score!

In de D-categorie ging de finale tussen 8 deelnemers, die een halve competitie van 7 ronden speelden. Namens DSC hadden Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt zich hiervoor geplaatst. Het was opmerkelijk dat de finalisten van slechts drie verschillende clubs afkomstig waren: behalve de 2 van DSC waren er verder 3 van het Zoetermeerse Promotie en 3 van het Haage SHTV. Ook opvallend dat er 3 deelnemers uit een jongere categorie afkomstig waren: twee E'tjes (waaronder Teun) en een F'je (de gedoodverfde winnaar Robby Kevlishvilli). Het leek op voorhand wel duidelijk wie de eerste twee plaatsen zouden gaan bezetten, maar op papier en gezien de voorronde leek Jason nog wel kans te kunnen maken op de derde plaats (die in dit geval ook plaatsing voor de NK zou betekenen). Helaas was na de eerste dag, waarin hij verloor van zijn beide directe rivalen, het uitzicht hierop verkeken. Zowel Jason als Teun hadden de eerste dag 1 uit 4 gescoord.

De tweede dag leverde voor Teun nog 1 uit 3 en voor Jason zelfs 2 uit 3 op. In de laatste ronde kwam het uiteindelijke ook tot de (gemoedelijke) DSC-derby tusen Jason en Teun (die Jason won). In de eindstand bereikte Jason daarmee de 5e plaats (met 3 uit 7) en Teun de 6e plaats (met 2 uit 7).


 
De D-categorie (t/m 12 jaar) met uiterst rechts Teun versus Jason

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap