Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Jason en Teun op Klim-Op toernooi

Ondanks de sneeuw zijn Jason van Oudheusden en Teun van der Klugt afgelopen zaterdag 19 december naar Capelle aan den IJssel afgereisd om daar mee te doen aan het 30e schaaktoernooi van Schoolschaakvereniging Klim-Op. Voor allebei was het de eerste kennismaking met dit toernooi, al kenden ze de locatie wel van een eerdere ronde in de Groene Hart Jeugdcup van dit seizoen.

Het bleek een leuk toernooi, met een gemoedelijke sfeer en toch een sterke bezetting, en prima georganiseerd door gastheer en ‘schaak­meester’ Jan Sijbesma. Aan het toernooi deden ruim 70 jeugdschakers mee, naar leeftijd ingedeeld in drie categorieën (leeftijd op de speeldag was bepalend).

Jason speelde in de oudste categorie (t/m 12 jaar, 23 deelnemers) en wist daar met een score van 7 uit 9 de tweede plaats te veroveren. Hij moest alleen Robin Lecomte, van de organiserende vereniging Klim-Op voor zich laten (vorig jaar NK-E kampioen en met een rating van 1648!), die overtuigend en met een 100% score het toernooi won. Jason bleef op weerstandspunten nog net Robert Casteleijn (rating 1566!) voor - overigens wel terecht want in het directe duel had Jason hem op vlotte wijze verslagen...

Teun speelde in de middengroep (t/m 10 jaar), met 32 deelnemers de grootste groep, en bereikte daar een score van 4.5 uit 9. Na de 5e ronde, die hij in verloren positie toch nog slim wist te winnen op tijd, stond hij met een score van 3.5 punt zelfs nog riant bij de eerste 10. Helaas kon hij in de laatste vier ronden hier nog maar één winstpartij aan toe voegen en eindigde daarmee als 14e. Niettemin speelde Teun hiermee toch een mooi toernooi, zeker in aanmerking genomen dat hij nog niet zo lang 9 is en daarmee een van de jongste deelnemers was in deze groep.

Uitslagen zijn o.m. te vinden op de website van 3-Torens: www.3-torens.nl.

Jason (rechts met pet) versus toernooiwinnaar Robin Lecomte
Jason (rechts met pet) versus toernooiwinnaar Robin Lecomte


Jason wint de 2e prijs
Jason wint de 2e prijs

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap