Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Zeven DSC-ers op GP Naaldwijk

Zaterdag 12 december vond de 3e Grand Prix van het seizoen plaats in Naaldwijk, georganiseerd door Schaakmat. In totaal deden ongeveer 140 jeudgschakers mee, die waren ingedeeld in 2 Formule-I groepen (A en B) en 22 overige groepen. Voor DSC deden 7 schakers mee, waaronder ook een van het brede school schaken.

Er werden weer de nodige prijzen en trofeeŽn veroverd - opvallend veel 2e plaatsen overigens dit keer.
Jason was (evenals de vorige keer) ingedeeld in de tweede Formule-I groep en werd hier gedeeld tweede. Een mooie prestatie, zeker gezien de sterke bezetting. Na een aanvankelijke 50% score uit de eerste 3 partijen wist hij goed terug te komen door de laatste 2 te winnen, de laatste zelfs tegen de tot dan toe ongeslagen koploper! De taktieken van de schaaktraining, zoals het onderbreken van een dekking, wist hij hierbij mooi in praktijk te brengen.

Ook Roel Vos behaalde een fraaie tweede plaats, in Groep 2.

Groep 7 werd door DSC gedomineerd, hierin speelden zowel Victoria Pelova als Teun van der Klugt. Ter verhoging van de spanning vond het onderlinge DSC-duel pas in de laatste ronde plaats, en met de winst van Teun hierin kwamen zij beiden op een gedeelde eerste plaats te staan (met 4 uit 5). Bij het loten om de prijzen trok Victoria aan het langste eind.

Vicoria en Teun
Vicoria en Teun


Ook Mattias Tuk heeft nu duidelijk de smaak van de GP toernooien te pakken. Hij heeft alle toernooien van dit jaar al meegedaan en was intussen gestegen naar Groep 12. Dat was blijkbaar toch wel een zware opgave, want na de successen in de vorige toernooien moest hij nu met de laatste plaats genoegen nemen.

Van de reguliere DSC jeugdleden was Reginald van Putt voor het eerst op een GP-toernooi present. Hij speelde in Groep 14 en ook hij werd tweede.

Heel leuk was ook dat twee van de brede-schoolschakers zich voor het toernooi hadden aangemeld. Tun Chi wist echter door een misverstand de toernooizaal niet te bereiken. Jammer! Ivar Kuipers deed wel mee en werd 4e in Groep 21. Laten we hopen dat ook deze jongste schakers via de toegankelijke GP toernooien extra de smaak van het schaken te pakken krijgen!

GroepPlaatsNaamPt.Aan.
F1B2Jason van Oudheusden3½5
22Roel Vos3 5
71Victoria Pelova4 5
72Teun van der Klugt4 5
126Mattias Tuk2½10
142Reginald van Putt6½10
214Ivar Kuipers3½10

Voor de volledige uitslagen zie de HSB site.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap