Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Jeugteam handhaaft zich in hoogste poule Groene Hart Jeugdcup

Vrijdag 9 oktober vond de eerste ronde plaats van de 10e versie van de Groene Hart Jeugdcup. Dit is een toernooi voor jeugdviertallen t/m 16 jaar uit de regio Den Haag/Rotterdam/Leiden dat wordt georganisserd door schaakvereniging 3-Torens. De teams worden hierbij ingedeeld in poules van elk 4 teams die maandelijks op een vrijdagavond een volledige competitie spelen (15 min pppp). Na elke ronde promoveert de beste uit de poule naar een hogere poule, terwijl de onderste degradeert naar een lagere. In totaal worden er zeven rondes gespeeld. Er doen 20 teams aan het toernooi mee; het team van DSC bestaat uit: Jason van Oudheusden, Roel Vos, Victoria Pelova en Teun van der Klugt (in bordvolgorde).

Voor de eerste ronde was DSC direct al ingedeeld in de hoogste poule, met tegenstanders Botwinnik, Klim-Op en Messemaker. Al deze verenigingen zijn bekende broedplaatsen van goede jeugdschakers, dus het leek wel een pittige uitdaging te gaan worden om op zijn minst een plaats in de poule te behouden.

De avond in Gouda begon goed, met een 2-2 gelijkspel tegen Klim-Op, de winnaar van vorig jaar. Vervolgens werd met ruime cijfers (3½-½) gewonnen van Botwinnik, waardoor DSC zelfs even nipt pouleleider werd! De nederlaag van 2½-1½ tegen Messemaker in de laatste ronde leverde uiteindelijk een 3e plaats in de eindstand op, echter op slechts ½ bordpunt verschil met nummer 2. Dit betekent dus voor de volgende ronde
opnieuw poule 1!

Voor wat betreft de individuele scores waren onze lage borden meer succesvol dan de hogere: Teun en Victoria scoorden allebei 2½ uit 3, terwijl Roel en Jason duidelijk zwaardere tegenstand ondervonden en allebei op 1 uit 3 kwamen. Victoria had waarschijnlijk de meest enerverende avond: in haar eerste partij zette ze haar tegenstandster mat op het moment dat die nog maar 1 seconde op de klok had! In haar tweede partij liet ze zich in een gewonnen positie helaas door een pat verrassen en haar derde partij wist ze in een spannende eindstrijd uiteindelijk mede op tijd te winnen.

Resultaten en foto's vindt u op www.3-torens.nl (doorklikken naar "de Groene Hart Jeugdcup"-> week 1 -> "1".

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap