Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Zes jeugdige DSC-ers op afsluitende Grand-Prix

Afgelopen zaterdag 30 mei vond de de zevende en laatste Grand Prix van dit seizoen plaats in het Hofstad College in Den Haag, georganiseerd door schaakvereniging de Haeghe Ooievaar. Er deden in totaal 122 kinderen aan deze Grand Prix mee, minder dan gemiddeld, maar een van de redenen hiervan was waarschijnlijk dat diezelfde dag in Nijmegen de voorronden van het NK Schoolschaken gespeeld werden. De spelers waren ingedeeld in twee Formule 1 groepen (A en B) en 20 reguliere groepen . Van DSC deden zes jeugdleden mee aan het toernooi. Roel speelde in Groep 1, en werd daar 5e. Jason werd gedeeld 1e in Groep 3, Teun werd 4e in Groep 7, Peter werd 1e in Groep 10. Voor Jasper was het zijn eerste kennismaking met een Grand Prix. Hij was blijkbaar toch te hoog ingedeeld in Groep 13, want hij verloor daar helaas al zijn partijen. Hopelijk laat hij zich hierdoor niet ontmoedigen, om het volgende seizoen niet toch ook weer mee te doen! Ida, tenslotte, werd 5e in Groep 16.

Aan het eind van de middag konden met de resultaten van dit laatste toernooi de eindklassementen voor de verschillende leeftijdscategorieen worden opgemaakt. Voor de puntentelling is het zaak om vaak mee te doen (de 5 hoogste scores tellen). Sofya was de enige van DSC die een prijs wist te bemachtigen, zij werd 2e in categorie AB. Ook in de jongere categorieen kwamen enkele DSC spelers tot een aardige classering: een 11e plaats voor Teun en een 14e plaats voor Peter in categorie EH (van in totaal 97) en een 14e plaats voor Jason in categorie D (totaal 55).

Over het geheel genomen hebben dit seizoen 17 jeugdleden van de DSC meegedaan aan een of meer van de Grand Prix toernooien, 7 hiervan zelfs aan meer dan de helft. Dit zijn Jason en Teun (elk 7x, dus allemaal!), Sofya en Peter (elk 5x) en Victoria, Roel en Ida (elk 4x).

Voor de kinderen die aan alle zeven GP's hebben deelgenomen, had de organisatie nog een extra aandenken. Dat betrof in totaal 22 kinderen, voor DSC waren dat dus Jason en Teun.

GroepPlaatsNaamScorePartijen
15Roel Vos15
31Jason van Oudheusden5
74Teun van der Klugt410
101Peter van der Berg710
136Jasper Kreikamp010
165Ida Vos310


Peter van den Berg won zijn groep
Peter van den Berg won zijn groep


Voor de volledige uitslagen zie de HSB site.

door: Bas van Oudheusden

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap