Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC jeugd in middenmoot op JCC-D

Zondag 23 november vond in Rijswijk de HSB-Jeugdclubcompetitie D (JCC-D) plaats, voor spelers geboren in of na 1997. In tegenstelling tot vorig jaar was er nu wel weer een team van DSC van de partij. Hoewel er maar drie spelers van de eigen club zich hadden opgegeven, Victoria Pelova, Teun van der Klugt en Jason van Oudheusden, kon toch met het toernooi worden meegedaan, waarbij Liam uit Voorburg als vierde speler het team volmaakte. In totaal deden er 12 teams mee (een hele vooruitgang t.o.v. de 4 van vorig jaar!) en er werd gespeeld over zeven ronden.

Jason speelde voor DSC op het eerste bord, Victoria op het 2e, Liam op het 3e en Teun op het 4e. Het toernooi begon goed voor ons, want de eerste ronde werd met 3½-½ ruimschoots gewonnen. In de volgende vier ronden waren de tegenstanders echter veel sterker; deze werden dan ook allemaal dik verloren waarmee DSC na de 5e ronde zelfs naar de op een na onderste plaats was teruggevallen. Gelukkig werden de laatste twee ronden weer gewonnen, waarmee DSC uiteindelijk toch nog op een mooie 7e plaats eindigde (met 6 wedstrijdpunten uit 7 ronden). Waard om te vermelden is nog dat in de laatste ronde Jason op het eerste bord uitkwam tegen zijn tot dan toe nog ongeslagen naamgenoot Jason Lamping van Lierse - deze partij werd verrasend door 'onze' Jason gewonnen!

Bij de prijsuitreiking was er naast de beker en de medailles voor het winnende team (SHTV-1) ook nog een medaille voor de topscores van elk team. Bij DSC ging deze naar Teun, met 4½ punten uit 7 partijen.

DSC - SHTV 2, met v.l.n.r.: Jason, Victoria, Liam en Teun
DSC - SHTV 2, met v.l.n.r.: Jason, Victoria, Liam en Teun

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap