Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Vier jeugdleden op GP6 van Rijswijk in Delft

Op zaterdag 12 april organiseerde SG Rijswijk het zevende en laatste Grand Prix toernooi van dit seizoen. Omdat Delftse scholen natuurlijk veel beter zijn dan Rijswijkse scholen werd dit toernooi in het CLD gehouden. Dat is natuurlijk prettig dichtbij :-)

In totaal waren er 118 deelnemers, waaronder slechts vier van DSC. Misschien komt dit doordat de vorige GP pas twee weken geleden was. Sofya heeft een fantastisch GP seizoen achter de rug, wat nu werd bekroond met deelname aan de Formule-1 groep. Hierin scoorde ze 2 uit 6. Dat nam niet weg dat ze met de tweede prijs in het GP-klassement (AB categorie) naar huis ging!

Jacob had de vorige keer zijn groep gewonnen. Dat heeft als nadeel dat hij nu in groep 1 was ingedeeld. Ondanks goede partijen wist hij helaas niet van de nul af te komen. Wel legde hij beslag op de derde prijs in het GP-klassement (AB).

Voor Peter was het echt een jojo-seizoen: de ene keer won hij zijn groep met gemak, de volgende keer kon hij het niveau in de hogere groep net niet bijbenen. Deze keer zat hij ingedeeld in groep 4, waar ze slechts vijf lange partijen spelen. Als E'tje tegen de D'tjes was het toch een beetje een oneerlijke strijd: 0 uit 5. Peter eindigde op de achtste plaats (van de 83!) in het GP-klassement EH (dwz E(10) t/m H(7)).

Voor de zevenjarige Mike was het het tweede GP toernooi. In groep 15 wist hij met 3 punten uit 10 partijen de vijfde plaats op te eisen. Wordt volgend jaar zeker vervolgd!

groepposnaampt.#
F1B5Sofya Blanter2 6
16Jacob Dekker0 5
46Peter vd Berg0 5
155Mike Wang3 10


Zie http://www.haagseschaakbond.nl/content/view/1117/1/ voor de complete uitslagen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap