Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Naomi Snikkers wint C-categorie J. de Kluijvertoernooi

Afgelopen zaterdag is het J. de Kluijvertoernooi in Spijkenisse gehouden. Namens DSC deden Dolf Beltz (invitatie groep), Teus Slotboom (B-categorie), Naomi Snikkers en Annemarie Slotboom (C-categorie) en Tabitha Snikkers (D-categorie) mee. Het was een als vanouds sterk bezet toenooi.

Naomi Snikkers was lange tijd onverslaanbaar en behield tot aan de 5e ronde een 100% score. De zesde ronde verloor zij van haar rivaal Henk-Jan Evengroen, waardoor er weer vier deelnemers op gelijke hoogte stonden. Naomi hield het hoofd koel en won de laatste ronde, waar haar tegenstanders punten morsten. Zij werd eerste met 6 uit 7 in een veld van 29 deelnemers.

Dolf Beltz werd in de invitatiegroep 9e van de 12 deelnemers met 2½ punt. Hij was als laatste geplaatst. Teus Slotboom begon zijn dag goed met een mooie overwinning op Jonathan Tan, maar kon dit succes de rest van de dag niet prolongeren. Hij werd 5e van de 20 deelnemers.

Annemarie als eerste jaars C behaalde een mooie 13e plaats met 3½ uit 7. Tabitha Snikkers speelde een evenwichtig toernooi. In de 8ste ronde stond zij op een gedeelde eerste plaats. In de 9e ronde liet zij een punt liggen, waardoor ze vierde werd. Helaas besloot de wedstrijdleiding af te wijken van het eerder vastgestelde aantal ronden en werd ook ronde 10 gespeeld. Tabitha eindigde uiteindelijk op de 5e plaats met 6½ uit 10. Er waren 40 deelnemers in deze categorie.

Al met al een mooie schaakdag met uitstekende prestaties van de DSC spelers.

Verslag door Fer Snikkers

Zie voor eedere berichtgeving hier.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap