Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Begrafenis Gino Lobato

Gisteren is Gino begraven. Er waren heel veel mensen. Veel meer dan er in de aula van de begraafplaats konden. Onder hen waren, voor zover ik heb gezien, een aantal DSC-jeugdleden, -ouders en -jeugdleiders. Bijna vanzelfsprekend veel jongeren.

Het was een zeer emotionele begrafenis. Op vrijwel alle gezichten was het verdriet te lezen. Er werd veel gehuild. Door groepjes meiden, die bij elkaar troost zochten. Door stoer uitziende jonge kerels, die het vechten tegen de tranen hadden opgegeven. Door volwassenen, die dan meestal ook wel een troostende arm om hun schouders kregen.
Korte toespraken en gedichten werden afgewisseld met de muziek waar Gino van hield. Achtereenvolgens kwamen Gino's moeder, vrienden en vriendinnen en zijn vader aan het woord.

Op deze site heeft een aantal mensen typeringen van Gino gegeven als energiek, vrolijk en behulpzaam. Die beelden werden door zijn ouders en zijn vrienden bevestigd.

Nadat hij deze zomer zijn middelbare school had afgerond, had Gino gekozen voor een opleiding in de zorg bij de Mondriaan onderwijsgroep. Toen ik dat hoorde, dacht ik: "Zo typisch Gino, verder gaan in de zorg". Op het Mondriaan had hij de afgelopen weken met medestudenten allerlei plannen gemaakt voor projecten. Ook had hij een stageplaats geregeld voor hem en een paar medestudenten.
Met zijn vader zou hij dit weekend beginnen met het realiseren van de plannen voor zijn kamer.
Maar nog voordat dit alles van start kon gaan, kreeg een andere deel van zijn denken de overhand. Plotseling of al veel langer aanwezig, niemand lijkt het te weten. Zoals in ieders leven, waren er in dat van Gino ook kleine en grote minder leuke dingen aan te wijzen. Maar niemand lijkt te hebben verwacht dat deze rimpels tot deze grote overstroming zouden leiden, dat gerommel tot deze uitbarsting.

De dood van Gino heeft mij geraakt alsof het een familielid of een goede vriend betreft. Daar heb ik geen goede verklaring voor. Zijn innemende persoonlijkheid en de omstandigheden van zijn overlijden dragen daar zeker aan bij.

In ieder geval hebben we op een waardige manier afscheid van hem kunnen nemen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap