Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

ChessFellow app voor schaakliefhebbers

Zoals beloofd tijdens de ALV, hierbij even kort de info over ChessFellow. ChessFellow is een schaakapp, dat een sociaal platform voor schakers en schaakliefhebbers opbouwt. Het idee is om clubschakers, online schakers, schaakfans en prof-schakers dichter bij elkaar brengen.

Hoe werkt dit?
- Je kan de app hier downloaden: https://chessfellow.app/
- Na de installatie kan je een profiel aanmaken, waar je o.a. kan aangeven wat je club is, je rating (of geschatte rating), je woonplaats, iets over jezelf en je doelen vertellen.
- Je kan ook in je profiel aangeven wat je zoal leuk vindt om te doen. Zo kan je aangeven dat je open staat voor lichess en/of chess.com challenges. Of koffie samen met schakers drinken. Of schaaktrainingen. Er zijn stuk of 50 verschillende opties, die als een soort mini-tag op je pagina verschijnen.
- Als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt, dan kan je daarna je schaakervaringen delen. Bijvoorbeeld een partij die je net mooi gewonnen hebt. Of een leuk stukje over Giri die je gezien hebt. Of dat je van plan bent om met een toernooi mee te doen.
- Je kan challenges en vriendschapverzoeken sturen naar andere spelers. Helaas is er nog geen mogelijkheid om werkelijk een partij in de app te spelen, maar je kan wel een challenge accepteren, waarna de "challenger" een bericht krijgt. Via prive-berichten kun je dan afspreken welk tempo en op welke website (chess.com, lichess) er gespeeld wordt.
- Je kunt ook een zoekopdracht doen met een aangegeven afstand en filters op basis van bijvoorbeeld rating om te kijken wie er bij jou in de buurt ook van schaken houdt.

Ik moet meteen vertellen: de app is nog jong. Hij werd pas ergens in mei gelanceerd, en er zijn voorlopig weinig gebruikers. Sommige delen zijn nog in de bčta-fase, zoals de privé berichten, die wel werken, maar af en toe een beetje raar doen. Maar ik vind dat dat soort dingen gesteund moeten worden, zeker in beginfase, omdat er best veel online schakers en schaakbeginners op zitten die contact met clubschakers op prijs zouden stellen.

In de planning is om de app te verbeteren en vanuit ChessFellow toernooien, activiteiten en trainingen te organiseren. Door de coronacrisis is dat voorlopig nog beperkt, maar er zijn wel al wat dingen gedaan. De KNSB heeft een driejarig samenwerking aangegaan met ChessFellow, en de app is ook een handige manier om in deze onzekere pandemie tijden over nieuwe fysieke toernooien te horen. Bovenaan de app zit een toernooilijstje en een live ticker met schaaknieuws.

Hier kan men de bericht van KNSB erover lezen: https://www.schaken.nl/over-schaken/onli...ken/chessfellow

Als er nog vragen zijn, kun je altijd bij mij terecht, ik heb de app inmiddels redelijk onder de knie.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap