Delftse SchaakSite

DSC6 kan geen potten breken in Scheveningen

DSC6 heeft van Belgisch Park verloren met 6-2. Teleurstellend, aangezien er meer had in gezeten.

Zowel Rob Smits als Marianne Zelichenko kwamen zeer goed uit de startblokken: eerstgenoemde won een en laatst genoemde zelfs drie pionnen.

Ook Gerard Bilars leek duidelijk voordeel te hebben. Jan-Pieter de Vries en Luc Verhees deden het echter iets minder. Beiden verloren een stuk. Luc kreeg er twee pionnen voor terug. Jan-Pieter kon het stuk weer terug winnen, maar moest in ruil daar voor wel twee pionnen afstaan.

Jan den Brok, Vitaly Kalikmanov en Corniel Nobel stonden alledrie redelijk. Hoewel de twee laatste beiden iets passiever stonden.

De vroege overwinning van Rob was lekker, maar hellaas: De tegenstander van Marianne kreeg aanval en hoe! Drie pionnen meer of niet, uiteindelijk moest ze de vlag strijken. Ook Jan-Pieter en Luc redden het niet.

Jan den Brok verloor een pion (en daarmee goede winstkansen), maar remise was veilig. Vitaly en Corniel deden het allebei onnauwkeurig en verloren.

Op Gerards bord gebeurde onverklaarbare dingen. Uiteindelijk werd remise overeen gekomen, maar er leek meer in gezeten te hebben.

Uiteindelijk dus 2 remises, 1 overwinning en 5 nederlagen. Gelukkig hebben we de top-3 nu gehad en en tegen de volgende tegenstanders moeten we maar eens punten gaan pakken.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-3200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap