Delftse SchaakSite

Joost Michielsen wint overtuigend vijfde Grand Prix Rapid

Met een 100% score heeft Joost Michielsen op overtuigende wijze de laatste avond van de Grand Prix Rapid-cyclus gewonnen.

Een kleine 40 schakers waren op de maandagavond op het toernooi afgekomen. Er was een gevarieerd deelnemersveld met een behoorlijk sterke top, met als drie sterkste spelers Joost Hoogendoorn, Marten Wortel en Joost Michielsen.

De op papier sterkste speler (Joost Hoogendoorn) ging in de tweede ronde verrassend onderuit tegen Patrick de Bas. De twee andere kemphanen kwamen elkaar in de vierde ronde tegen. Joost Michielsen versloeg met zwart Marten Wortel, en nam daarmee een voorsprong op de rest van het veld.

In de laatste ronde wachtte Joost Michielsen Hora Vlam als tegenstander. Hora is ook geen onbekende in het rijtje winnaars van de rapid-avonden, en hij had slechts een halfje achterstand. Hetzelfde gold voor Gert Legemaat.

In de laatste ronde maakte Joost Michielsen de favorietenrol waar, en versloeg Hora Vlam. Hij werd daarmee met een 100% score winnaar van de avond. Doordat Gert Legemaat de laatste ronde verrassend onderuit ging tegen Martin Glimmerveen, eindigde een zestal spelers op een gedeelde tweede plek. Tweede werd (op weerstand) Marten Wortel, die in de laatste ronde een knappe overwinning op Joost Hoogendoorn had geboekt. De derde plek (op SB-punten zelfs) ging naar Bobby Voogt.

De eindstand is te vinden via de onderstaande link:
Eindstand Grand Prix Rapid 2003-2004-5.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap