Delftse SchaakSite

Stanislascollege schoolschaakkampioen van Nederland

Het bovenbouwteam van het Stanislascollege is na een enerverende finaledag afgelopen zaterdag Nederlands kampioen schoolschaak geworden.

In een bloedstollende laatste ronde werd van het Varendonckcollege (Astem) ruim gewonnen, terwijl grote concurrent het Gymnasium Apeldoorn niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Stedelijk Gymnasium (Leiden). Daarmee was het kampioenschap een feit, en werd de status van het Stanislascollege als schaakschool en Delft als schaakstad weer eens bevestigd.

Het team bestond uit vijf jeugdschakers, die alle vijf zeer actief met schaken bezig zijn. Ze behoren dan ook alle vijf tot de nationale top: Chiel van Oosterom, Joram op den Kelder, Marianne Zelitchenko, Jan-Pieter de Vries en Roland ten Have. Eerstgenoemde speelt bij schaakvereniging Rijswijk, de andere vier bij de Delftsche Schaakclub.

Voor het Stanislascollege is dit overigens al de vierde keer in haar historie dat een team Nederlands kampioen werd. Eerder gebeurde dat in 1996, 1997 en 1999. Een nieuwe lichting schaaktalenten laat zien dat dit toen geen ongelukjes waren, maar dat het mogelijk is met een actieve competitie en trainingen op school en schaakclub blijvende successen te boeken.

uitslagen & stand

Zie voor meer info:
www.schaakbond.nl/royalhaskoningnkschoolschaken/

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap