Delftse SchaakSite

Delftse SchaakDagen [7]

Ted Barendse is kampioen van Delft geworden. Na een zware partij versloeg hij Koert ter Veen, en bleef daarmee Matthijs Ransijn (die Bart Meulemans versloeg) een halfje voor.

Koert kwam duidelijk beter uit de opening. Ted sloeg gedurende de partij een remise-aanbod af, aangezien hij op dat moment voor een ongedeelde eerste plek een overwinning nodig had. Hij moest echter tot in de laatste fase van de partij knokken om de overwinning tot stand te brengen. Langzaam wist hij het voordeel van Koert teniet te doen en nam zelf het initiatief. Toen het meeste materiaal geruild was wist hij een cruciaal pionnetje te verschalken, en daarmee was het pleit beslecht.

Matthijs boekte een rappe overwinning op Bart Meulemans, hetgeen voor Ted betekende dat hij moest winnen om meteen beslag te leggen op de titel. Bart won in de opening een pionnetje, maar dat had wel als consequentie dat zijn koning in het midden bleef staan en dat hij een forse ontwikkelingsachterstand had. Toen Bart in het vervolg van de partij niet snel genoeg ontwikkelde ging het heel rap neerwaarts met de zwarte stelling. Matthijs sloeg keihard toe en voor de dertigste zet konden de stukken weer in de doos.

De ratingcategorie tot 1850 werd gewonnen door Gerbrand Beekman. Hij versloeg in een spannende partij René van Alfen. René leek met een pion meer redelijk gezond uit de opening te zijn gekomen, maar deed het in het middenspel iets minder handig. Er onstond een spannende stelling, die resulteerde in een toreneindspel waarin wit iets beter leek te staan. René speelde het eindspel prima, en qua stelling leek het wel remise te worden. Helaas viel toen zijn vlag... Het bracht Gerbrand op een schitterende 5 uit 7, waarmee de ratinggroep ruin won.

De ratingcategorie tot 1650 was voor Kees Venema. Hij verloor zijn laatste partij tegen Dave Theijn, maar de eerder behaalde 3 punten waren genoeg voor de eerste plek. De partij in de laatste ronde had hij echter niet hoeven verliezen. Hij bood Dave uitstekend partij, maar met beide vlaggen op vallen was hij de ongelukkigste vab de twee.

De uitslagen en stand zijn te bekijken op de toernooi-pagina of via de onderstaande links:

Indeling Delftse SchaakDagen[7].
Eindstand Delftse SchaakDagen na ronde 7.

er zijn 11 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap