Delftse SchaakSite

Knokschaak prooi voor Joost Michielsen

Het jaarlijks terugkerende knokschaak (op "3e" paasdag) is met overmacht gewonnen door Joost Michielsen.

Knokschaak is rapidschaak tegen 1 tegenstander, maar dan op 4 borden tegelijk! Bij elk bord staat tevens een klok, en de spelers beginnen bij elke partij met 25 minuten per persoon. Het is dus zaak snel zetjes te doen, zodat er zoveel mogelijk klokken bij je tegenstander lopen. Maar natuurlijk ook weer niet te snel, want blunders worden met dit speeltempo natuurlijk genadeloos afgestraft.

In de hoogste vierkamp won Joost met liefst 9˝ uit 12! Van de nummer 2, Michiel van Wissen, werd door Joost weliswaar met 1˝-2˝ verloren, maar van de andere twee spelers [Richard Oranje en Ted Barendse] werden beide met liefst 4-0 opgerold! Michiel werd tweede in deze groep op een respectabele achterstand van 3 punten. Michiel speelde gelijk tegen de beide andere spelers.

Groep twee was uitermate spannend, wat ook in de eindstand te zien is. Henrik Tamerus won de groep uiteindelijk met 7 uit 12 voor Diederik van Heijgen en Arno Wiersma, die elk 6 uit 12 hadden. Martin Glimmerveen eindigde op 5 uit 12.

De derde groep was een prooi voor jeugdtalent Jan-Pieter de Vries met 8˝ uit 12. Hij won twee maal en speelde gelijk tegen de nummer twee Marco Anink, die 6˝ behaalden. Corniel Nobel en Roland ten Have eindigden op een gedeelde derde plek.

De vierde groep was een driekamp, die door Isabelle Hagerop van Eijs werd gewonnen. William werd tweede, voor René Torenstra.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap