Delftse SchaakSite

DSC-K2 verliest van Promotie 1. Laatste ronde beslissend

Zoals verwacht heeft het 2e KNSB-team verloren van koploper Promotie Zoetermeer 1, dat nu vrijwel zeker kampioen is.

Er waren mooie resultaten voor Martin (winst) en Mark en Lucien (beiden remise) tegen (veel) sterkere tegenstanders.

Ons tweede achttal zal de laatste ronde moeten winnen om in de 3e klasse van de KNSB te blijven. Concurrent de Amstel is dan de tegenstander.

Hieronder de persoonlijke verslagen.
Henk van de Belt laat verderop een paar fragmenten van zijn partij zien.

Mark
Het begon met een openings blunder aan beide kanten. Had gratis een pion moeten voor komen te staan, maar moest uiteindelijk een pion offeren om kansen te krijgen. Uiteindelijk toen het gelijk werd in een toren eindspel bood mijn tegenstander remise aan. Aangezien ik blij was dat ik eindelijk een gelijke stelling gecreëerd had heb ik deze aangenomen. Mogelijk had ik nog even 3 zetten door moeten spelen


Timo
Ik kwam prima uit de opening en mocht lang hopen op een resultaat, maar in de beslissende fase was mijn tegenstander gewoon beter. Het leek nog even spannend maar zijn overwinning kwam nooit in gevaar.


Sofya
Ik kreeg een bepaalde opening tegen me, waar ik met loningsfinancietto nog redelijk goed tegen kon spelen. Ergens offerde ik een pion met een berekening dat mijn tegenstander een geïsoleerde dubbelpion zou krijgen en ik zeker ergens een ervan zou kunnen snoepen. Dat kwam ook uit, maar na een verkeerde loperzet van mij bleek mijn toren overbelast en verloor ik weer een pion met een geforceerde stukkenruil er achterna. Na deze sjoemelde ik nog met een toren eindspel met een pion minder, maar tegenstander wikkelde netjes af naar een winst.


Sander
Mijn partij die begon vanuit een exotische wit opening zoals ik die graag speel kwam uiteindelijk terecht in een stelling die sterk doet denken aan koningsindisch. De stelling was in essentie gelijk, maar ik hield koppig vast aan mijn plan om mijn loper op b2 te ruilen tegen de zwarte loper op g7, dit lukte uiteindelijk gewoon niet. Of het nu het gevolg was van frustratie hierover, of omdat ik gewoon niet nauwkeurig genoeg had gerekend weet ik niet zeker. Maar ik ging op een poinoffer van mijn tegenstander, en die bleek - ondanks mijn rekenwerk - toch zeer giftig. Ik raakte materiaal kwijt, en er was eigenlijk niets meer over om voor / met te spelen. 0-1.

Martin
Ik kreeg een afwijkende openingsvariant op het bord, waarin beide spelers iets spontaan leken te bedenken. Wit bereikte niet veel, maar misschien maakte ik het mijzelf wel moeilijk. Op een gegeven moment besloot wit een pion te offeren om vervolgens met het loperpaar en een sterk centrum te gaan spelen. Dit kwam echter niet uit de verf en de tijd van wit begon op te raken. Het loperpaar werd geruild en ik won nog een pion. Daarna werd er vrij snel geliquideerd naar een toreneindspel met 2 pluspionnen op de a- en b-lijn. Wit had nog wel een vrijpion op de d-lijn, maar nadat ik die gestopt had gaf hij op.


Lucien
Voor de afwisseling heb ik een oude variant op het bord getoverd waarbij zwart een opstelling kiest die er zeer defensief uitziet. Wit reageerde niet op de meest adequate manier zodat ik met ..e5 en later ...d5 de stelling kon openbreken. Nadat er wat stukken werden geruild had ik zelfs een iets betere stelling gekregen. De winst bleek echter voor beiden van ons niet binnen handbereik zodat na 60 zetten de vrede werd getekend.

Over de partij van Wybe volgt wellicht later meer info.


Hier de persoonlijke resultaten:

DSC Delft 2 Rating Promotie 1 Rating Ronde 9
Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) 2014 Bannink, B. (Bernard) 2188 ½ - ½
Bottema, T. (Timo) 2049 Kuipers, E.F. (Eelco) 2320 0 - 1
Glimmerveen, M.A. (Martin) 1882 Duijzer, J.W. (Jan Willem) 2126 1 - 0
Gennip van, A.D. (Sander) 1829 Werve van der, P. (Paul) 2012 0 - 1
Evenhuis, W. (Wybe) 1829 Ahlers, B.L.J. (Ben) 2040 0 - 1
Blanter, S. (Sofya) 1799 Noordhoek, H. (Henk) 2011 0 - 1
Belt van den, H.T. (Henk) 1777 Nepveu, M. (Manuel) 1860 0 - 1
Breton, M.R. (Mark) 1645 Mostert, M.J. (Joost) 1905 ½ - ½
Gemiddelde Rating: 1853 Gemiddelde Rating: 2058 2-6

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-0 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap