Delftse SchaakSite

DSC1 wint overtuigend tegen Amstelveen 2

Op zaterdag 27 maart heeft DSC de uit-wedstrijd tegen Amstelveen met 6-4 gewonnen.

Een kort verslag
Op bord 7 speelde Arend van Dop zijn gebruikelijke en korte remise. Op bord 1 speelde Marten het Koningsgambiet, en wist na wat avonturen een pion buit te maken. Zijn pionnen op de damevleugel gaven daarna de doorslag.
Ik speelde op bord 2 tegen een invaller, die na een remisewending gemist te hebben de mist inging. Henk Mannen speelde een puike partij tegen de beste speler van Amstelveen 2. Hij won een pion en maakte de partij met een leuke combinatie af. Bij teamcaptain Richard was en bleef de stelling gelijk, al miste hij een kans op voordeel. Joost Michielsen had al snel een duidelijk betere stelling en wist d.m.v. aanval een stelling met een kwaliteit meer te krijgen, die makkelijk gewonnen was. Tussenstand: 5-1
Wie dacht dat hiermee de kous af was, kwam bedrogen uit. In de overgebleven 4 partijen stond men alle 4 bedenkelijk. Hora Vlam was een pion kwijtgeraakt en na nog een gemiste kans werd hem een vrije a-pion fataal.
Walter Anema speelde m.i. wat passief en moest een pion geven om erger te voorkomen. Volgens mij had hij nog wat, maar hoe dan ook: zijn tegenstander maakte het netjes af. Ted Barendse speelde misschien wel de bizarste partij van de middag speelde (qua wisselende kansen dan). Hij overzag een simpele truc, verloor een pion en.....won uiteindelijk! Hoe dat allemaal gegaan is, kan hij beter zelf uit de doeken doen..
Met deze overwinning stonden we met 6-3 voor. Dat Pieter een m.i. houdbaar eindspel verloor, is leuk voor de statistieken. We hebben dus met 6-4 gewonnen en staan derde, slechts op een half bordpuntje van Wageningen, die nog tegen HMC moeten.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap