Delftse SchaakSite

DSC2 boekt ruime overwinning in Zeeuws-Vlaanderen

In de uitwedstrijd tegen Axel Landau werd door DSC2 met 6-2 gewonnen. Vier maal werd een vol punt binnengehaald, en vier maal een halfje.

De wedstrijd verliep echter niet zo soepel als de uitslag doet vermoeden. Nadat Kees al redelijk snel remise was overeengekomen, zag het er als volgt uit. Patrick en Henrik stonden goed [een pion voor], Joram had een goede aanvalsstelling, Arno stond duidelijk minder [zeer passief] en de rest was onduidelijk.

Patrick en Joram maakten hun partij netjes af. Jan-Willem was ondertussen ietwat in de problemen geraakt. Hij was een pionnetje achter gekomen. Henrik had een simpele winstvoortzetting gemist. Hij stond weliswaar een kwal voor maar zijn tegenstander had meer dan voldoende compensatie met een vrijpion op d2 en matdreigingen op g2. Arno stond ook een pion achter, maar die had hij geofferd om zich te bevrijden en dat leek aardig gelukt.

Plotseling kwam echter een vol punt binnen. Jan-Willem was de "schuldige". Zijn tegenstander had een mataanval gemist. Arno kwam daarna remise overeen, waardoor een 4-1 voorsprong was bereikt. Toen Henriks tegenstander zich even laten liet foppen op de onderste lijn waren de matchpunten binnen.

Dolf kwam uiteindelijk remise overeen. In de partij had hij kansjes op beter laten liggen. En Arend haalde het laatste halfje binnen. Hij had lange tijd wellicht een klein nadeeltje, maar was nooit in de problemen geweest.

Verder was het een uitermate vermakelijke dag. Zo ging tijdens de wedstrijd een aantal maal het licht aan en uit [merkte je nauwelijks, er was voldoende daglicht], werden tot tweemaal toe balonnen bij de buitendeur door de lokale jeugd stukgeprikt [althans, zo klonk het] en was er nog 1 ander vermakelijk incident. Tijdens de wedstrijd ging namelijk een telefoon af! NUL! hoor ik iedereen denken. Het was echter geen mobieltje.... maar de telefoon van het buurtcentrum waar wij speelden. Tja, wat voor straf staat daar op??( De stekker van die telefoon werd vervolgens door de arbiter vakkundig uit het stopcontact getrokken, elders in het gebouw rinkelde een soortgenoot nog even verder.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-7200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap