Delftse SchaakSite

DSC-K2 kansloos onderuit tegen Schaakhuis 1

De 2e ronde in de KNSB competitie leverde voor DSC2 een vrijwel kansloze 2,5-5,5 nederlaag op tegen het op papier sterkere Schaakhuis 1.

Hieronder de persoonlijke verslagen van de spelers:

Pieter

Ik speelde met wit een scherp zijvariantje wat een (theoretisch bekend) torenoffer inhield. Objectief was de stelling in evenwicht, maar met een koning op g6 is een fout snel gemaakt en zo haalde ik in 25 zetten het punt binnen.

Sofya

Ik had een Leningrad tegen me er, die achteraf gezien de tegenstander heel goed kende en ik niet. Tot de koningsaanval kwam het niet, maar ik gaf wel door een tactiekje een pion in het midden weg. Een complexe schijnoffer ruil volgde, waardoor ik uiteindelijk met een loper en een pion tegen een toren kwam te staan. Wel met een loper paar in relatief open stelling. Dit wikkelde ik langzaam richting remise af.

Timo

Ik speelde een scherpe partij en sloeg met m'n dame wat opportunistisch een pion op b7. Dat was wellicht objectief niet het beste, maar zoals het ging kwam ik er prima uit. Toen we in tijdnood allebei nog flink wat zetten in weinig tijd moesten zoeken, bleek de stelling te complex en mijn tegenstander handiger en nog voor de 40e zet was het tij al definitief gekeerd.

Ana

We played a nice opening with my pressure on the Queen's side of the board. He defended the b2 pawn by advancing it to b3, but this move created a weakness which was quickly seized by the pair of bishops: while the white diagonal b1-h5 was held by the bishop on f5, the other black bishop came on a3 to embarrass the white pieces even more. Having problems on the queen's side, white forgot to shelter his king in time so that the black bishop came to h4 to check the king. Black's positional advantage was increased by eliminating any source of counterattack (by changing the major pieces). However, after winning a pawn, black missed a tactic and arrived in an equal endgame position which led to a draw.

Ivar

Bram van den Berg - Ivar de Hoogt.
Een partij die nooit in remise zou kunnen eindigen, zo ook nu niet.
In een superscherpe zijvariant kozen beide spelers voor dubieuze voortzettingen, waarmee stukken ineens weinig objectieve waarde hadden. Helaas haalde Ivar in kritieke stelling 2 plannen door elkaar, waarmee een kansrijke stelling/opzet in no time een 0 opleverde.

Lucien

Ik kwam redelijk uit de opening met zwart, hoewel wit een klein langdurig voordeel had dankzij de zwakte van d6 in mijn stelling en een slecht paard op C7. Ik dacht met een kleine combinatie dit paard weer in het spel te brengen maar had een simpele tussenzet gemist. Dit kostte me een pion en een vijandelijke toren die de 7e rij binnen drong, waarna er geen houden meer aan was. Terecht verloren.

Martin vertelde dat hij slecht uit de opening kwam en had moeten verliezen. Maar zijn tegenstander sloeg niet toe waarna Martin weer beter tot gewonnen kwam te staan. In tijdnood verzuimde hij te winnen zodat remise achteraf gezien wel de meest terechte uitslag is.

Hoe Wybe kopje onder ging weet ik niet. Wellicht kan hij dat zelf nog op dit forum plaatsen.

Hieronder de uitslagen.


DSC Delft 2 Rating Schaakhuis 1 Rating Ronde 2
Hoogt de, I. (Ivar) 2149 Berg van den, B. (Bram) 2230 0 - 1
Buzing, P.C. (Pieter) 2080 Hoogland, M. (Mike) 2183 1 - 0
Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) 2049 Hollander, J.W. (Hans) 2024 0 - 1
Bottema, T. (Timo) 2046 Metselaar, H. (Harold) 1926 0 - 1
Pelin, A.M. (Ana-Maria) 1918 Milort, G. (Gerard) 2021 -
Blanter, S. (Sofya) 1840 Dekker, D.H.M. (Derk) 1911 -
Glimmerveen, M.A. (Martin) 1895 Segerberg, T. (Tomas) 1967 -
Evenhuis, W. (Wybe) 1838 Staden van, M. (Mildo) 1857 0 - 1
Gemiddelde Rating: 1977 Gemiddelde Rating: 2015 2-5

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap