Delftse SchaakSite

DSC blijft op 5-5 steken tegen DD

Gisteren speelden de twee Haaglandse grootmachten DSC en DD tegen elkaar. Voor DD was het een cruciale wedstrijd in de strijd voor klassebehoud. De (nog) oudere garde Happel en Schendstok werden opgetrommeld om het team van nieuw elan te voorzien.
Voor DSC begon de wedstrijd zeer slecht. Legemaat (10) zag in de opening reeds een vijandelijke loper van Monte op f2 landen. Na enig nadenken werd dit offer helaas afgeslagen , want aanname had achteraf wel gekund. Joost Michielsen (3) raakt niet ver daarna in een sveshnikov het spoor bijster tegen Nicholson en leverde zonder tegenkansen een kwal in 0-1 derhalve.
Door punten van Barendse (4) tegen Blokhuis , vakwerk van Ted, van Marten Wortel (1) tegen Dickhoff en een nederlaag van Anema (5) tegen Prakken stond het 2-2. Arend van Dop (7) was weer magistraal bezig en zorgde voor de 3-2 . Rachid Schrik ( bord 8 ) draait een slecht seizoen en werd opgebracht door Happel en zo stond er 3-3 op het scorebord. Michiel v Wissen (2) stond ondertussen een pion voor , net als Henk Mannen. Richard Oranje en Gert LEgemaat vochten ondertussen hard voor remise. Michiel wist echter niet te winnen, dat was een domper. Maar Gert wist toch nog remise te maken vanuit een kansloze stelling ! Vervolgens verloor ik toch nog het eindspel met toren en ongelijke lopers met een pion minder, wellicht heeft er remise ingezeten maar achter het bord met de tikkende klok wist ik het niet te vinden. Henk Mannen (6) redde het matchpunt door het toreneindspel met een pion meer te winnen. 5-5 derhalve en een lichte kater voor de teamleider die de felicitaties voor het eerste punt in jaren tegen DD nog even niet ontvangst wilde nemen. Er had immers op het iegen bord en elders meer ingezeten. Aan de andere kant had Gert zeer veel mazzel. Dolf zal hier de volledige uitslag nog wel publiceren.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-7200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap