Delftse SchaakSite

Joost Michielsen en GaryPlov (wie!?) winnaars DSC Quarantaine toernooien 4 mei

Joost Michielsen (alias IM JoostDSC) heeft wederom het DSC Quarantaine Blitz toernooi op zijn naam geschreven.

De winstpartijen in ronde 1 en 3 tegen Gert Legemaat (alias Megatal) bleken achteraf het belangrijkst, want Gert eindigde overtuigend tweede met 30 Arena-punten. De eerste partij was een boeiende. De wandeling van Gert's koning van f8 naar c7 was bijzonder en bovendien correct, echter had Gert 16. Lh3 moeten beantwoorden met 16. ..., g6 om de opmars van de f-pion te voorkomen. Joost brak door en won een mooie partij.Met 11 uit 11 borduurde Joost voort op een sublieme start en was het toernooi beslist. Een eindscore van 12,5 uit 14 leverde hem 44 Arena-punten op.

Bram van der Velden (alias BramV) wist gisterenavond als enige Joost te verslaan. Met 5 uit 5 behaalde hij 16 Arena-punten en belandde daarmee nog net op het podium.

Het DSC Quarantaine Rapid toernooi werd een prooi voor nieuwkomer GaryPlov. Met overwinningen op René Poots (alias Delft1955), Simon Broos (alias kania789), Edgar Huisman (alias Ph1lh1ppoS) en Rob Smits (alias robsmits) behaalde hij als enige een 100%-score en 12 Arena-punten. Rob Smits en André van der Weijde (alias AvdW1960) werden respectievelijk tweede en derde met 10 Arena-punten.

De laatste partij tegen Rob Smits bleek een spannende op-en-neergaande en bovendien beslissende strijd, waarin GaryPlov in grote problemen kwam door geen 41. Pc2 te spelen en daarmee 41. ..., a3+ toe te laten. Hij vocht echter door met twee stukken en een gevaarlijk ver opgerukte vrije d-pion voor de dame. De evaluatie gaat van -5 naar +5 en weer terug, maar uiteindelijk wist Rob Smits de d-pion niet in toom te houden, waarna GaryPlov de toernooizege kaapte.Wie is deze mysterieuze GaryPlov!?

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap