Delftse SchaakSite

Vierde ronde OPK wonderbaarlijk spannend

Na 4 rondes is er nog slechts 1 speler met de volle 100 procent. Michiel van Wissen versloeg Dennis Ruijgrok en staat met 4 uit 4 alleen bovenaan.

Voor de vierde ronde hadden enkele toppers een bye opgenomen. Jan-Willem de Jong, Timon van Dijk en Henk Happel [allen 3 uit 3] kwamen niet in actie. De twee andere 3-punters, Dennis Ruijgrok en Michiel van Wissen, moesten uiteraard tegen elkaar. Michiel wist de partij te winnen en werd daarmee ongedeeld koploper.

Met 3˝ uit 4 zitten Joost Michielsen, Walter Anema en Mark Irwin hem op de hielen, plus uiteraard de eerdergenoemde spelers met een bye. Joost kwam tegen Dolf Beltz prettig uit de opening en bouwde zijn voordeel uit. Walter versloeg Jan-Willem Weenink. Jan-Willem stond lange tijd weliswaar een pion voor, maar Walter stond veel actiever. Dat laatste gaf de doorslag. De partij tussen Mark Irwin en Willem Broekman was op papier het spannendst; de nummer 5 tegen de nummer 6 van de plaatsingslijst. De hoogstgeplaatste speler [Mark] won.

Er waren redelijk wat "broedermoorden" deze ronde; veel DSC-ers speelden tegen elkaar. Wat op zich niet zo vreemd is natuurlijk als een derde van de deelnemers DSC-lid is. Twee heeft u er al gezien in de bovenstaande alinea. De andere "DSC-duels": Koert ter Veen en Willem-Jan van den Broek speelden remise [een unicum voor Willem-Jan], Arno Wiersma versloeg Simon Dirkse, Simon Broos en René van Alfen deelden het punt, Teun Timmerman won van Matthijs Ransijn, en René Herbold versloeg Leo Zuijdgeest.

Stand na 4 ronden
Indeling ronde 5

er zijn 13 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap