Delftse SchaakSite

DSC-K3 weer koploper na 6-2 winst

Het derde achttal van DSC kan zich weer mede koploper noemen na de gemakkelijke 6-2 winst op HWP Sas van Gent 3. Alle spelers kwamen ongeschonden uit de strijd via 4 keer winst en 4 keer remise.
De volgende ronde wacht de Pion 2 dat verrassend van onze concurrent Landau 1 won.

De persoonlijke resultaten:

 DSC32006-HWP Sas van Gent 318926-2
1Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien)2044-Verbruggen, S. (Samuel)1976½-½
2Buzing, P.C. (Pieter)2082-Vreede van de, J.J. (Jim)19691-0
3Kortis, W. (Wim)2097-Rij van, G.K. (Gert)19801-0
4Zandwijk van, J.P. (Jan-Peter)2060-Ghysels, C.P. (Chris)2032½-½
5Glimmerveen, M.A. (Martin)1908-Galle, A. (Andre)1925½-½
6Bottema, T. (Timo)2058-Frouws, W. (Willem)17271-0
7Gosliga van, J.S. (Jouke)1891-Schepens, V. (Vincent)1706½-½
8Tamerus, H.A. (Henrik)1904-Debuck, V. (Valere)18221-0


Hieronder de persoonlijke verslagen

Jouke (7, remise)
Opmerkelijk genoeg kreeg ik voor de tweede keer dit seizoen dezelfde zijvariant op het bord. Daardoor kon ik vanuit de opening met een pionoffer wits rokade verhinderen en goed maar complex spel genereren. Of, zoals ik speelde, afwikkelen naar een compleet dode symmetrische stelling. Achteraf zag ik dat mijn tegenstander een relatief lage rating had, waarmee ik bestraft ben voor de laffe keuze. Het spel wat volgde was voornamelijk schijnboksen waarin ik het mezelf nog enigszins moeilijk maakte, maar de marges waren te klein en remise volgde.

Jan Peter (4, remise)
Mijn partij begon aanvankelijk veelbelovend: ruimtevoordeel en aanvalskansen op de koningsvleugel. Bovendien kostte het mijn tegenstander veel tijd om zetten te vinden. Later vervlakte de stelling en werd tot remise besloten.

Pieter (2, winst)
Via een omweg kwam er een bekende opening op het bord. Met een schijnoffer opende ik de stelling voor mijn lopers op b2 en d3. Dit leverde een tweetal pionnen op, en even later nog een kwaliteit. Toen was het wel gespeeld.

Timo (6, winst)
Ik kwam met voordeel uit de opening, won een pion en kon uiteindelijk afwikkelen naar een eenvoudig gewonnen eindspel. Veel meer valt er niet over te zeggen….

Wim (3 winst)
In de opening miste ik een kans op een klein duurzaam voordeel. Vervolgens liet mijn tegenstander een ruil toe die mij mooi spel gaf op de zwarte velden. Maar het was toch niet gemakkelijk om de goede stelling te verzilveren. Als zo vaak lukte dat pas toen mijn tegenstander in tijdnood raakte en enkele ernstige fouten maakte. Althans hij maakte meer fouten dan ik. Op zet 41 won ik een stuk en toen was het pleit beslecht.

Henrik (8 winst)
In mijn partij werden al snel de gebaande paden verlaten en waren we dus op onszelf aangewezen. Dit ging lang gelijk op. Tot ik tegen de 40ste zet een pion buit maakte. Niet veel later won ik er nog 1, en uiteindelijk stond ik er zelfs 4 voor. Ik heb wat kansen gehad het sneller af te maken, maar toen 3 pionnen op promoveren stonden geloofde mijn tegenstander het zo ook wel.

Martin (5 remise)
Ik had toevallig de tegenstander gekregen die ik vooraf had geselecteerd als beste keus om op voor te bereiden. Dus de eerste 8 zetten gingen nog wel lekker snel, maar daarna zat ik me te vervloeken dat ik in tijdnood was gekomen en maar een heel klein stukje uit mijn openingshoek gelezen had. Nu had ik deze opening dus voor het eerst ooit op het bord en bleek achteraf dat mijn tegenstander dit met wit én zwart speelt...

Op zich kwam ik wel prima te staan, maar besteedde veel te veel tijd aan (vermoedelijk) standaardzetjes en onzin-variantjes. In tijdnood creërde ik toch wat zwaktes en was ik bang dat het mis zou gaan, maar ik kon ineens afwikkelen naar een eindspel, waarin ik een pion leek te winnen.

Dat bleek niet te kloppen, maar mijn tegenstander voelde zich niet op zijn gemak en koos voor de 'noodrem', in de vorm van een goed getimed remise aanbod. Met nog 4 minuten op de klok (voor 10 zetten) en een zojuist volledig veranderde stelling leek het mij niet echt verstandig om te gokken. De teamleider was ook tevreden, dus aldus werd de vrede getekend.

Lucien (1 remise)
Ik speelde weer een obscure opening met zwart maar wist daarmee niet wit uit de tent te lokken. Hij bouwde zijn stelling degelijk op en wachtte rustig af. Toen ik dacht een aanval met zwart op te kunnen zetten via de koningsvleugel speelde hij het sterke Dc1 en werden mijn plannen volledig tegen gehouden. Hierna werd de stelling dichtgeschoven en werd even later de vrede getekend.

er is 1 reactie: lees | reageer
Agenda

September
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)
Mon16DSC GP Snelschaken Online (N5)
 Interne competitie (N11)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap