Delftse SchaakSite

DSC-H8 en DSC-H9 delen de punten

Maandag 13 januari 2020 speelde het zestal van DSC8 een thuiswedstrijd tegen het jeugdteam DSC9. Bij afwezigheid van Jan van der Kolk was Ferdinand Schreuder als invaller
gevraagd om mee te doen (met dank namens het team) Het speltempo voor de jeugd bedraagt 1:20 u. Voor een aantal mannen was dit even wennen.

Op bord 3 speelde Ernst (met zwart) wederom een zeer snelle partij. Ook dit keer was hij weer als eerste klaar. Na een half uur was zijn partij afgelopen. In tegenstelling tot de uitwedstrijd tegen DSC9 wist hij, dit keer tegen een nieuwe tegenstander, niet te winnen. Hij liet zich in het middenspel verrassen en gaf niet veel later op.

Op bord 4 speelde Bart (met wit) tegen een zeer jeugdige speler, die niet te laat thuis wilde zijn. Ook hier duurde de partij niet al te lang. Met een voorsprong van een paard en een pion kon hij zijn partij na 3 kwartier winnend afsluiten.

Op bord 5 verliepen de zaken voorspoedig. Joop (met zwart) kon rustig aan zijn partij beginnen en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Met gedegen spel en leuke combinaties werd de jeugdspeler tot overgave gedwongen.

Op bord 1 (zwart) speelde de TL -DSC8, bij afwezigheid van Jan, tegen een jongeman met inzicht in het spel die in speelsterkte lijkt toe te nemen. Na het ruilen van de dames ging het tot 20 zetten gelijk op. Onder dreiging van een dubbele aanval, werd een verdedigingsfout gemaakt door zwart en ging een loper verloren. Dit was het begin van het einde. Na 30 zetten werd met een mat-zet de partij afgesloten en ging deze partij verloren voor DSC8.

Op bord 6 speelde Bert (met wit) tegen een jonge speler met minder ervaring. Halverwege had Bert een paard voorsprong. Tussentijdse pogingen om de partij winnend af te sluiten door Bert liepen op niets uit. Met nog de nodige extra pionnen maar slechts 2 a 3 minuten op de klok bij Bert zag de DSC9 speler in, dat hij niet meer kon winnen. Hij was zo vriendelijk om op te geven.

Op bord 2 speelde Ferdinand (met wit) tegen een jongeling met de nodige ervaring. Het verloop van de partij ging lang gelijk op. De speler van DSC9 gebruikte wel relatief veel tijd, waardoor Ferdinand een voorsprong van een half uur kon opbouwen. Door een onoplettendheid ging de dekking verloren van één van zijn twee paarden. Dit werd opgemerkt door zijn tegenstander, die daar dankbaar gebruik van maakte. De partij ging nog lang verder. Ferdinand bood nog heldhaftig tegenstand maar kon zijn verlies niet meer goedmaken Zijn tegenstander dacht na in de tijd van Ferdinand en verzamelde enkele seconden per zet. Met beide spelers uiteindelijk in tijdnood capituleerde Ferdinand in een verloren stelling.

Uitslag DSC8 – DSC9 werd uiteindelijk 3 - 3.

er zijn geen reacties: reageer
Agenda

September
Mon21DSC GP Snelschaken Online (N1)
 Interne competitie (N3)
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap