Delftse SchaakSite

DSC schakelt RSR Ivoren Toren uit in KNSB Beker

DSC heeft op vrijdag 13 februari RSR Ivoren Toren uitgeschakeld in de KNSB Beker. In Rotterdam won DSC met 3-1 na een spannende strijd.

Joost Michielsen op bord 1 was als eerste klaar met remise. Nadat hij een pion was kwijtgeraakt, wist hij het resterende toreneindspel keurig remise te houden. Marten Wortel op bord 3 leek, na een te passieve opening, aan een koningsaanval te bezwijken tegen Dolf Meijer. Hij had het geluk dat zīn tegenstander het niet zag en rond zet 35 (tijdcontrole) een stuk weggaf. Ik speelde tegen Oscar van Veen op bord 2 met zwart de Polugaevsky-variant van het Siciliaans en kwam een pion voor, maar mijn tegenstander had het iniatief en aanval.Door af te wikkelen naar een paard+loper (voor beide spelers) eindspel, waarin ik een pion meer had, mocht ik nog op winst hopen. Maar nadat ik een afruil naar een ongelijk lopereindspel had toegelaten, was bij goed spel remise het resultaat. Mijn tegenstander deed het echter niet goed en ik won.
Arend van Dop had steeds het betere van het spel tegen Djurre den Heeten en kwam op het eind zelfs een toren voor! Omdat hij geen tijd meer had, besloot hij af te wikkelen naar een toren vs paard eindspel en om helemaal zeker te zijn van de remise ging het paard er ook maar af. Winst met 3-1 en weer een ronde verder!

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap