Delftse SchaakSite

DSC-K4 - Sliedrecht 2 4-4

DSC4 - Sliedrecht2
Het werd een lange dag.
Na vieren pas de eerste uitslag. Pieter's tegenstander ging door zijn vlag in een hele slechte stelling. Edgar gebruikt het hollands om de witte koning te belagen, hij zag een loperzet over het hoofd verloor: 1-1 Jan Bosma aan bord 1 had het in het begin wat moeilijk leek het, maar de stelling werd bij elke keer kijken beter en beter. Hij won een pion en de partij. Gert stond de hele tijd beter en won (zo doet hij dat vaak). 3-1 voor ons dus en toen werd het even stil.

Kees aan bord 2 stond twee pionnen voor maar had een slechte stelling met weinig kans op verbetering. Zijn tegenstander rondde zakelijk af: 3-2. Peter had een lastige pion op e3 eindelijk verwijderd maar dat ging ten koste van de stelling. Op het eind had hij een toren en paard tegen toren en 4 pionnen. Dat is in de praktijk niet tegen te houden 3-3.

Willem Jan had zoald gewoonlijk weer geen saaie partij (met twee dame promoties) maar dit keer zat hij niet aan de goede kant. 3-4. Arno had een zware partij, won materiaal en kwam op het einde tot 3 tegen 3 pionnen (die als een V tegenover elkaar stonden) ongelijke lopers en Arno had nog een paard. De winst was in de praktijk nog niet zo simpel. Na veel heen en weer geschuif won hij het pionneneindspel om 7 uur: 4-4Er had wat meer voor ons in gezeten, maar daar dacht de tegenpartij bij de uitgang anders over.
De gedetailleerde uitslagen staan op de:
KNSB Site.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap