Delftse SchaakSite

DSC5 verslaat Corbulo 1

DSC5 behaalt een gevleide 5-2 zege tegen Corbulo 1. Hiermee houdt het de kansen op promotie in netjes in eigen hand.

Het begon goed daar Corbulo besloten had om een gambiet te spelen: geen speler op het eerste bord, en een rustige avond voor Bart.

Op bord 8 was het vrijgevigheid troef: Marianne's tegenstander gaf een pion weg en daarna gaf Marianne zelf een loper weg. Een tiental zetten later won ze heel fraai een stuk terug, zo fraai dat haar tegenstander er dadelijk nog eentje bovenop gaf. Om de partij te eindigen liet Marianne haar tegenstander nog eeuwig schaak geven: 1- voor DSC.

Jan-Pieter speelde een sterke partij, dreef zijn tegenstander tot wanhoop en tijdsgebrek, en gaf toen jammerlijk een kwaliteit weg. Gelukkig maakte hij het zijn tegenstander daarna nog moeilijk genoeg zodat die remise aanbood.

Gerard speelde een solide partij en een eventuele winst zou niet makkelijk geweest zijn wegens veel minder tijd. Ook Luc kon een beter staand maar moeilijk partij-einde (met serieus tijdsgebrek) tegemoet zien, maar gelukkig hielp zijn tegenstander door een stuk in de aanbieding te zetten: 3-1.

Diederik drukte zijn tegenstander langzaam terug en deed hem heel veel tijd verbruiken. Dat leverde uiteindelijk een verdiende overwinning op, en tevens de beoogde 4.

Rene stond in het begin van zijn partij duidelijk beter, maar verbruikte veel tijd. In het verre middenspel ging het mis, maar met een mooie 'petite combinaison' zette hij nog net een aartsmoeilijk, slechterstaand toreneindspel op het bord dat hij in volle tijdnood remise wist te houden.

Jan en zijn tegenstander wisten van geen ophouden, vooral omdat Jan heel wat minder tijd had, maar uiteindelijk werd in een ongeveer gelijke stelling de vrede getekend: 5-2.

Volgende ronde is het DE match tegen Promotie 4. Hopelijk hebben we vandaag niet al ons geluk opgebruikt.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap