Delftse SchaakSite

DSC-K2 start met overwinning

Zonder groots te spelen heeft het tweede een degelijke overwinning geboekt. In Zoetermeer werd Botwinnik met 5-3 verslagen.

Na vorig seizoen uit de tweede klasse te zijn gedegradeerd, mogen we het weer een niveautje lager proberen. Op papier als ratingfavoriet met serieuze concurrentie van LSG 3 en Promotie 1, dat overigens in dezelfde zaal speelde. Maar vorig jaar waren we 5e op rating en werden we laatste, dus zelf zien we ons niet zozeer als favoriet.

Dat neemt niet weg dat we gisteren wel gemiddeld 200 ratingpunten meer op de borden brachten en een overwinning er dus in moest zitten. Het ratingoverwicht uitte zich niet ontzettend, getuige de zes halfjes. Het eerste halfje van JP was nog wel prima (zwartremise tegen hun sterkste speler), maar professor Elo had op de andere borden her en der nog wel een paar punten verwacht. De realiteit was echter dat zeker Sten en Onno niet mochten klagen over het eindresultaat. Martine, Talitha en Sebastiaan hadden een partij waarin het evenwicht nooit echt verbroken werd, al was de partij van Sebastiaan nog wel spannend.

Gelukkig waren daar nog Bram en Joram die simpelweg beter waren dan hun tegenstander. Hun partijen duurden lang, maar de uitslag stond nooit ter discussie. Al met al dus een degelijke overwinning en hopelijk zijn we nu warmgedraaid voor de rest van het seizoen, dat op 2 november verder gaat met een thuiswedstrijd tegen Overschie.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap