Delftse SchaakSite

DSC-K4 begint met gelijkspel in Nijmegen

Het vierde team heeft de eerste wedstrijd met 4-4 afgesloten. In een spannende wedstrijd kwam Edgar Huisman in een eindspel met 2 pionnen meer terecht, maar zijn koning was niet veilig en hij moest in remise berusten.

De wedstrijd begon voorspoedig met een overwinning van Willem-Jan van den Broek. Hij kwam goed uit de opening, kreeg veel ruimtevoordeel, een duwde vervolgens een pionnenfront de koningsstelling van zijn tegenstander in. Op de andere borden zag het er ook niet slecht uit.

Op de borden 2 en 3 moesten vervolgens teleurstellingen ge´ncasseerd worden. Pieter Goossens werd geconfronteerd met een pionoffer, nam dat aan, maar kwam vervolgens tot de conclusie dat zijn tegenstander wel erg veel dreigingen had. Evert van den Hooven was goed uit de opening gekomen, had de rochade van zijn tegenstander voorkomen, en leek ruimtevoordeel te hebben. Maar zijn tegenstander verdedigde nauwkeurig en bouwde aan eigen kansen. Evert offerde een kwaliteit maar kreeg onvoldoende compensatie en ging er er daarna vanaf.

Peter Lode maakte gelijk. Na de opening leek er in een symmetrisch stelling geen muziek meer in de stelling te zitten, maar zijn tegenstander wilde het nog wel proberen. Toen deze de symmetrie verbrak stond Peter echter direct beter en won overtuigend.

Arno Wiersma bracht DSC-K4 op voorsprong. Na de dreigingen van zijn tegenstander in de opening te hebben overleefd brak hij de andere vleugel open. Hij hield een goede loper over en zijn tegenstander en slechte. Toen hij een dame tegen twee torens kon ruilen won Arno nog een pion en kon zijn vrijpion niet meer gestuit worden.

Bij Arnt Veenstra werd de balans nooit echt verbroken. Zijn tegenstander hield in het eindspel en ge´soleerde pion over, ruilde deze, en vervolgens werd de vrede getekend.

Alleen Jan Bosma en Edgar Huisman waren nog bezig. En dat kon alle kanten op. Jan had een complexe stelling tegen een zeer sterke tegenstander, terwijl Edgar met een stukoffer vol in de aanval was gegaan. Jan had uiteindelijk zijn handen te vol aan een vijandelijke vrijpion. Na lange strijd moest hij in een nederlaag berusten. Bij Edgar was het bijzonder spannend. Edgar stond objectief wel gewonnen maar moest de tijdnoodfase door zien te komen. Dat lukte met een stuk minder maar 3 pionnen meer. Edgar bleef in de aanval, won het stuk terug voor een pion, maar werd vervolgens geconfronteerd met eeuwig schaak. En aldus namen beide teams 1 matchpunt me naar huis.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap