Delftse SchaakSite

DSC-H1 begint seizoen goed tegen Schaakmat Westland

Het eerste HSB-teams van DSC is het seizoen uitstekend begonnen. Tegen SChaakmat Westland 1 werd op 23 september een grote 6½-1½ overwinning geboekt.

Dat was een verrassing, gezien de - op papier - ongeveer gelijke speelsterkte van beide teams. Schaakmat Westland speelde echter met vier invallers, waar wij het met twee moesten doen.

Kopman Gert was als eerste klaar. In een van zijn subtiele systemen was hij Henk van Putten de baas, die met zijn koning in het midden bleef.
Ted was als tweede klaar. Hij mishandelde een voor hem nieuwe variant met wit, en had een klein nadeeltje uit de opening. Na een grootscheepse ruil, en stugge verdediging was er voor beiden geen doorkomen aan.
Enrico leek vlak na de opening onder druk te staan tegen IM Jan Willem. Maar hij bleef knap op de been, en wikkelde naar een potje-remise eindspel af.
Bob had een fijne avond. hij zette zijn tegenstander noder druk met subtiele zetjes, die in tijdnood kwam en uiteindelijk op kon geven. Een mooie 3-1 voorsprong, en het zag er op de andere borden ook goed voor ons uit.

Ook Kees speelde een fijne lange partij. Zijn tegenstander kwam er niet echt aan te pas, en ook hij won zijn partij.
Jan Bosma leek in de opening in de problemen te komen, maar een subtiele aanpak leverde hem zelfs een kansrijke stelling op. Omdat beide koningen kwetsbaar waren kwam uiteindelijk een zetherhaling op het bord.
Ook invaller Pieter had een fijne avond, maar van zijn partij heb ik weinig gezien. Hij speelde geduldig naar een overwinning.
Teamleider Bram was als laatste klaar. Een sterk centrum leverde hem o.a. een pion op, maar hij kwam er niet echt door. In tijdnoodfase bleek het verre toreneindspel met pluspion uiteindelijk toch goed genoeg voor een punt. 3-1

Al met al een grote overwinning tegen een van de sterkere ploegen in de hoofdklasse, waar beide partijen eigenlijk wel verrast door waren. Dank aan beide invallers!

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap