Delftse SchaakSite

DSC-H8 gaat strijdend ten onder

Op 1 april speelde DSC8 de laatste teamwedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Rijswijk 4. Gezien de stand in de competitie zou het voor DSC8 mooi zijn geweest als we een gelijkspel hadden bewerkstelligd. Het mocht niet zo zijn.

De tegenstander van Jan op bord 1 kwam enigszins verlaat binnen en begon onrustig met zijn partij tegen Jan (met zwart). Halverwege had Jan een voorsprong opgebouwd, waardoor hij bij het begin van het eindspel beschikte over paard, toren en enkele pionnen tegen toren en diverse pionnen bij Rijswijk. Door goed spel wist Jan de winst te behalen.

Uw reporter (met wit) speelde op bord 2 tegen een jonge dame, die in het verleden een korte periode bij DSC speelde. Zij reageerde met de Franse verdediging, waarin zij (te) goed in thuis bleek te zijn. Met een aanval op meerdere fronten nam zij het initiatief over en raakte ik, deels door onoplettendheid, een loper kwijt. Deze achterstand werd niet meer goed gemaakt. Rijswijk had later in het eindspel uitzicht op een promoverende pion.Wit zag zich gedwongen om op te geven.

Op bord 3 was de tegenstander van Jan Bouke een speler, die nog niet alle spelregels kende, hetgeen tijdens de partij tot de nodige ophef en werk voor onze wedstrijdleider leidde. Tegen het eind van het middenspel schaakte Jan Bouke (met zwart) met toren, paard en loper tegen twee torens bij Rijswijk. Wit bood remise aan zonder eerst een zet te doen en zonder de klok in te drukken, hetgeen tot de nodige consternatie leidde. De wedstrijdleider gaf de spelers hierop 2 minuten erbij. In het vervolg hadden beide spelers nog kans op winst. In de tijdnoodfase ontstond weer een conflict over verkeerd gebruik van de klok, in dit geval niet gehonoreerd door de WL. Na hervatting dreigde Rijswijk te promoveren. Kort daarna gaf Jan Bouke, op een vrijwel geheel leeg bord, op.

Joop speelde met wit op bord 4. Helaas raakte hij, onbedoeld, al snel zijn dame kwijt. Met een dame en loper minder tegen een toren minder bij Rijswijk werd nog fel tegenstand geboden. Joop kon echter niet voorkomen dat hij uiteindelijk mat ging.

Op bord 5 ging de partij van start na verlate aankomst door Ernst. Hij speelde met zwart tegen een op papier relatief zwakkere schaker, die echter in de competitie al de nodige partijen gewonnen heeft tegen veel sterkere spelers . In een snel tempo, kenmerkend voor het spel van Ernst, werd een stelling opgebouwd waarin zijn tegenstander hem wist te verrassen. Na ca 50 minuten spelen was de partij voorbij, dit keer resulterende in verlies voor Ernst.

Bert (met wit) speelde op bord 6 in een Schotse partij tegen een oudere Engelstalige dame Zij lette niet op en raakte na 5 zetten een paard kwijt in ruil voor een open lijn voor een toren van zwart, waarmee verder weinig werd gedaan. In het middenspel kon Bert, geholpen door enkele zwakke zetten van zwart, zijn stelling verder versterken. Met een mooie aanval in het eindspel kon hij de partij winnend afsluiten.

De uitslag van DSC8 Rijswijk 4 werd uiteindelijk 2 4 waardoor DSC8 als vierde zal eindigen in haar klasse.

er zijn geen reacties: reageer
OGD Rapid

Chess Run

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap