Delftse SchaakSite

DSC-H2 nummer 1 in bordpunten, Promotie 3 in matchpunten

DSC-H2 eindigde zoals het begon: met een 7-1 zege, nu op Haeghe Ooievaar 1. Hiermee werd veruit het hoogste bordpuntentotaal in klasse 1b behaald - het hoogste aantal matchpunten was echter voor Promotie 3 dat daarmee kampioen werd (proficiat!).

Teamtopscorers werden Sam van Dongen (5,5 uit 6), vr zijn vader Gijs (4 uit 5) en Evert van den Hooven (5 uit 7).

Znder Pieter Goossens en Toine Prangers maar mt Arno Wiersma brachten we weer een behoorlijk ratingsurplus in het veld. Gemiddeld wel te verstaan want aan bord 1 stuitte Jouke van Gosliga op Stefan Bekker (2307) en op bord 2 Evert van den Hooven op Henk van Huizen met ietwat hogere rating.

Jouke had zich terdege voorbereid maar niet op de door zijn tegenstander gespeelde zetvolgorde. Na een onnauwkeurigheid stond hij al snel slechter; een mokerslag maakte een abrupt einde aan de partij en zo stonden we na een uurtje spelen met 1-0 achter. Evert bracht een aanvalsstelling op het bord maar na de opening verminderde de dynamiek hiervan - de afloop liet daaarmee nog lang op zich wachten. Arno moest al snel nauwkeurig spelen om niet in het nadeel te geraken: zijn loper op b7 hielp niet echt mee in de verdediging tegen een dreigende koningsaanval van zijn tegenstander. Henrik Tamerus verorberde met zijn dame al vroeg pionnen op g7 en h7 en moest vervolgens lange tijd nauwkeurig spelen om zijn resterende stukken in het spel te brengen; deze partij zou uiteindelijk het langst duren.

Willem-Jan van den Broek bracht op de 12e zet een pionoffer op het bord; zijn tegenstander offerde hierop een stuk voor nog eens twee pionnen en zo moest worden weerstand worden geboden tegen een dreigende witte pionnenwals.

Diagram


Jorick Laan bouwde vanuit de opening een mooi ruimelijk overwicht op, Gijs van Dongen won al snel een pion en Sam van Dongen een kwaliteit.

De laatste produceerde de gelijkmaker toen ook nog eens een stuk werd buitgemaakt en vervolgens duurde het tot na elven voordat de overige zes uitslagen op het scorebord verschenen. Arno had creatief verdedigd, ondertussen n, twee pionnen buitgemaakt maar had weinig tijd over. Dit bleek in de praktijk geen belemmering voor winst van de partij. Ook Gijs won: niet zozeer vanwege de buitgemaakte pion, wl op grond van goed opgebouwde druk op de witte koningsstelling. Willem-Jan wist met nauwkeurig spel de (dreigende) pionnenwals te ontregelen en won pionnen terug waarna de voorsprong van een stuk de partij besliste. De winnende treffer kwam op naam van Evert: het zag er op het eerste oog nog even lastig uit toen enkele zwarte stukken op bezoek kwamen maar deze werden vakkundig opgevangen. Ook Jorick moest voortdurend op zijn qui-vive zijn in een open eindspel met aan beide kanten een dame en een toren - hij deed dit met veel vernuft en won aldus een goed gespeelde partij. Het slotakkoord was voor Henrik die het lukte met behoedzaam spel zijn stelling tot leven te brengen waarna de materile voorsprong beslissend was: 7-1!

Gedetailleerde uitslag:

1. Jouke van Gosliga (zwart) - Stefan Bekker 0-1
2. Evert van den Hooven - Henk van Huizen 1-0
3. Arno Wiersma - Theo van Orsouw 1-0
4. Henrik Tamerus - Maurits Bons 1-0
5. Willem-Jan van den Broek - Aad van Eijk 1-0
6. Jorick Laan - Jan de Liefde 1-0
7. Gijs van Dongen - Wim de Groot 1-0
8. Sam van Dongen - Theo van der Pol 1-0

er zijn geen reacties: reageer
OGD Rapid

Chess Run

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap