Delftse SchaakSite

Geen promotie voor Promotie?

Het 3e KNSB team heeft in Zoetermeer een geenszins geflatteerde 4-4 geboekt tegen Promotie.

Vooraf was de positie van 1e bordspeler toebedeeld aan vervolgens Ted, Marin, Richard en uiteindelijk Eric Biemans.
Biemans: ik was totaal niet onder de indruk van Bernard Bannink zijn spel. Eric speelde dan ook soepeltjes remise tegen zijn op papier sterkere tegenstander.

Het tweede bord was voor Pieter Buzing. Die tegen oud DD-er Maarten van Zetten een goed pot speelde maar remise moest toestaan.

Wim Kortis had dit seizoen nog geen partij gewonnen en daar kwam tegen Promotie verandering in. Veel heb ik niet meegekregen maar naar verluidt een prima partij.

Walter speelde naar eigen zeggen niet goed. Toen ik keek leek zijn damevleugel in te storten dus dat zal wel de oorzaak zijn geweest.

Peter Lode kwam ook niet goed te staan en moest ook het onderspit delven. Dit werd gecompenseerd door Jouke die het koningsgambiet tegen kreeg, hier zich op had voorbereid en een prima stelling kreeg en deze in stijl verzilverde.

3-3 dus en mij werd verteld dat Jan Peter goede kansen had tegen een andere oude DD-er Arie Werksma. Nog steeds een sterke speler want ondanks materieel voordeel wist hij Jan Peter een halfje te ontfutselen.

Ik speelde zelf tegen Henk Noordhoek. De laatste keer was 20 jaar geleden bij Tata. Ditmaal leek ik Henk middels een paar goede zetten in het middenspel omver te kegelen zo dachten wij allebei. De K.O. kwam echter niet en zat er ook niet in achteraf. Henk had die even later wel uit kunnen delen maar trok zijn stukken terug na 1 pion gesnoept te hebben. Door actief spel wist ik er een dameeindspel van te maken waarbij Henk achteruit gedwongen werd. De zetten werden vele malen herhaald maar remise was hier onvermijdelijk.

4-4. Door de overwinning van Rijswijk staat Rijswijk nu aan kop. Gevolgd op 1 MP door Promotie. Wij staan er 3 achter op Rijswijk met nog 2 ronden te gaan. Normaliter is onze rol nu uitgespeeld voor dit seizoen.

er is 1 reactie: lees | reageer
Delfts Kroegloper-toernooi

Spelletjesavond

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap